joi, 2 august 2007

Epitropul unei mănăstiri din Botoşana a căzut de pe schele

Epitropul unei mănăstiri din Botoşana a căzut de pe schele


(ASIS) - Epitropul unei mănăstiri aflate în construcţie la Botoşana a căzut ieri, de pe schele, de la circa 8 metri înălţime. Niculai Grigorovici, care superviza lucrările, a alunecat pe bîrne şi s-a lovit la coloană.

El a fost internat la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iaşi cu plăgi multiple. "Se fac cercetări amănunţite în vederea stabilirii cauzei accidentului, despre care la ora actuală nu putem spune dacă este unul de muncă sau nu. Responsabilii, dacă există, în cazul în care e vorba de un accident de muncă, vor fi chestionaţi şi vor suporta rigorile legii", ne-a spus şeful Serviciului Control Securitate şi Sănătate a Muncii, dl Florin Moisa, din cadrul ITM Suceava.

Preotul paroh Viorel Ilişoi, de la Biserica "Sf. Dumitru", din Botoşana, care supervizează şi construcţia mănăstirii, a declarat: "Am luat legătura cu victima. Mi-a spus că se simte bine şi că nu e vorba de o leziune prea gravă. Aşteptăm ca organele în drept să definitiveze ancheta. Epitropul nu era angajat la această construcţie, presta o muncă voluntară. Un accident nefericit, bineînţeles, dar care din cîte se pare nu s-a soldat cu urmări grave". Martorii oculari spun că bîrnele pe care se urcase epitropul erau putrede. ITM Suceava, Poliţia şi Parchetul de pe lîngă Judecătoria Suceava au demarat o anchetă. (B.B.)

0 comentarii: