joi, 2 august 2007

PSD cere justificarea banilor cheltuiti cu gripa aviara

PSD cere justificarea banilor cheltuiti cu gripa aviara

02 August 2007

PSD cere justificarea banilor cheltuiti cu gripa aviara

PSD Suceava va solicita in scris premierului Tariceanu constituirea unei comisii care sa verifice modul in care au fost cheltuiti banii alocati pentru combaterea gripei aviare in mandatul ministrului Gheorghe Flutur.
Purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca se impune justificarea celor 40 de milioane de euro cu aceasta destinatie, intrucat sunt bani publici.
Dontu a motivat demersul PSD prin faptul ca declaratiile recente ale actualului ministru de resort, Decebal Traian Remes, au aratat ca nu exista, in evidentele institutiei, nicio dovada scrisa ca in Romania ar fi existat gripa aviara.
"Afacerea 'Aviaragate', ce a pagubit bugetul de stat cu 40 de milioane de euro, trebuie clarificata", a spus Dontu. Totodata, el cere sa se verifice legalitatea platilor cash mai mari de 5.000 de lei, pe care, potrivit informatiilor primite la partid, le efectueaza Gheorghe Flutur in judet si in ce masura acestea ar putea avea legatura cu modul in care au fost cheltuiti banii pentru gripa aviara.

0 comentarii: