joi, 2 august 2007

Politist sucevean, afacerist ilegal de cherestea

Politist sucevean, afacerist ilegal de cherestea

02.08.2007 Politist sucevean, afacerist ilegal de cherestea

Un depozit clandestin de cherestea a fost descoperit zilele trecute in curtea casei unui politist din Suceava. Totul a plecat de la unele informatii care au ajuns la urechile mai marilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava.

Potrivit informatiilor politiei, agentul sef adjunct Constantin Aanitei facea afaceri cu lemn de ani buni. Totul se derula in curtea casei sale din orasul Liteni, una dintre cele mai somptuoase locuinte din localitate.
In momentul controlului, oamenii legii au gasit in curtea politistului o caruta a unor sateni care tocmai cumparasera cherestea si se pregateau sa plece. Pe ulita din fata vilei subofiterului de politie, era trasa o alta caruta si ea incarcata cu cherestea. Cea care vindea materialul lemnos era chiar sotia agentului, Mihaela Aanitei. Femeia a sustinut ca depozitul si-a inceput activitatea doar de câteva zile, insa nu a putut prezenta nici un act care sa demonstreze ca este autorizata sa vânda cherestea. Intrebata de unde are lemnul, sotia subofiterului Aanitei nu a oferit prea multe amanunte, indicând o societate din Câmpulung Moldovenesc, municipiul in care sotul ei isi desfasoara activitatea. Politistii banuiesc ca lemnul provine tot de pe o filiera necurata, fiind cel mai probabil taiat ilegal si debitat „la negru“. Femeia a fost amendata cu 500 de lei in timp ce toata cheresteaua i-a fost confiscata.

Vila imensa din salariul de politist

Ancheta oamenilor legii, care vor trebui sa stabileasca daca colegul lor mai merita sa fie politist, va viza si modul in care subofiterul, cu un salariu de aproximativ 1.600 de lei, a reusit sa-si ridice o vila care i-a lasat cu gura cascata pâna si pe ofiterii de la Suceava. Imediat dupa ce au aflat ca politistul a fost luat in colimator de sefii sai, localnicii au inceput sa-si dea si ei drumul la gura.
Agentii economici care detin depozite autorizate de debitare a lemnului s-au plâns anchetatorilor ca politistul le face concurenta neloiala de 4 ani de zile, primind lemn taiat fara forma legale si valorificându-l sub pretul pietei. Se pare ca toata afacerea se derula de patru ani.

0 comentarii: