vineri, 10 august 2007

Oficiile pentru protectia consumatorilor si-au pierdut personalitatea juridica

Oficiile pentru protectia consumatorilor si-au pierdut personalitatea juridica

10 August 2007

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Suceava si-a pierdut personalitatea juridica, iar seful institutiei, Vasile Latis, functia de director.

Potrivit acestuia, in urma unei hotarari de guvern, structura Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a fost reorganizata, iar cele 42 de oficii judetene si-au pierdut personalitatea juridica, fiind create 12 inspectorate regionale pentru protectia consumatorilor (IRPC), care grupeaza oficiile judetene din cate trei sau patru judete.

OJPC Suceava a trecut in subordinea IRPC Iasi, alaturi de cele din Neamt, Botosani si Iasi. Noutatea consta in faptul ca oficiile judetene si-au pierdut personalitatea juridica, pe care o detin doar inspectoratele regionale, si vor fi conduse de adjuncti ai inspectorului sef regional.

Astfel, adjunctii oficiilor regionale vor ocupa functii de executie, fara sa mai fie ordonatori de credit, iar posturile de jurist si contabil dispar din organigrama.

Cu toate acestea, Latis a spus ca nu se vor face disponibilizari, juristii si contabilii urmand sa intre in subordinea inspectoratelor regionale. Actualii directori de oficii urmeaza sa dea concurs, in urmatoarele sase luni, pentru functiile de adjuncti ai sefilor de inspectorate regionale.

0 comentarii: