vineri, 10 august 2007

Primaria a obtinut prin transfer parcul dendrologic din municipiu

Primaria a obtinut prin transfer parcul dendrologic din municipiu

10 August 2007

Primaria Suceava s-a imbogatit cu 30 de hectare de teren dupa ce Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si-a dat acordul in privinta transferului unei suprafete de aproximativ 20% din parcul dendrologic din municipiu.

Primarul Ion Lungu a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in maxim o luna sau doua va fi emisa o hotarare de guvern in acest sens, iar pana la sfarsitul acestui an parcul dendrologic va intra in posesia municipalitatii. Potrivit primarului, conditia de baza pentru acest transfer funciar a fost pastrarea suprafetei cu destinatie de parc dendrologic.

Ion Lungu a spus ca, dupa indeplinirea formalitatilor, parcul va fi inclus in strategia de dezvoltare a turismului in municipiu si va face parte din proiectul de reamenajare a Cetatii de Scaun a Sucevei, avand in vedere ca se afla in imediata vecinatate a obiectivului istoric.

Parcul dendrologic are o suprafata totala de 170 de hectare si se afla in proprietatea Directiei Silvice Suceava.

Suprafata de 30 de hectare transferata Primariei se afla in zona centrala a Sucevei si reprezinta cel mai mare parc din municipiu. Primarul spera ca prin preluarea si amenajarea acestui parc sa creasca potentialul turistic al zonei.

0 comentarii: