luni, 17 septembrie 2007

S-au casatorit in Sala Tronului




Doi tineri suceveni au ales un loc inedit pentru a-si uni destinele: Sala Tronului de la Cetatea de Scaun.


Ceremonia a avut loc sâmbata în jurul prânzului si a fost oficiata de primarul orasului, Ion Lungu, fiind prima cununie civila gazduita in interiorul Complexului Muzeal Bucovina.

Radu si Gabriela Tarabuta au devenit sot si sotie în prezenta manechinelor reprezentandu-i pe Stefan cel Mare si curtenii sai. „Mai am copii care s-au casatorit, dar niciodata într-un asemenea cadru. Sa dea Dumnezeu sa fie la fel de mari ca si cel ce le-a fost martor la cununie, Stefan cel Mare!“, a spus socrul mic. Mireasa a declarat insa ca nu-si doreste ca sotul ei sa-i calce pe urme marelui domn al Moldovei într-o singura privinta: numarul de femei. „O am pe Gabriela si este suficient“, a sarit Radu, dupa care si-a sarutat sotia în aplauzele asistentei.

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat ca ideea de a da o alta utilitate spatiilor cetatii exista înca din 2005. „Marile momente din viata cetatenilor acestui oras trebuie legate de marile momente din istoria locala. Tinerii care s-au casatorit sâmbata în sala tronului sunt primii care au acceptat propunerea noastra si sper ca si altii sa le calce pe urme“, a precizat Ursu.

0 comentarii: