marți, 9 octombrie 2007

Amenzi usturătoare aplicate de ITM în urma accidentelor de muncă


Actualitate



şeful ITM Suceava, Mihai AirineiInspectoratul Teritorial de Muncă Suceava (ITM) a aplicat luna trecută amenzi contravenţionale unui număr de 5 agenţi economici pentru nerespectarea reglementărilor de securitate a muncii. Potrivit şefului ITM Suceava, Mihai Airinei societatea PROFIL EXIM SRL Rădăuţi a primit două amenzi, una în valoare de 7.000 lei (70 milioane de lei vechi) pentru necomunicarea evenimentului produs în data de 22.08.2007 la sediul societăţii, când Moldovanu Mirel a suferit un accident de muncă, şi alta de 8.000 lei pentru că nu s-a efectuat cercetarea evenimentului în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Un număr de trei amenzi au fost aplicate Agenţiei COSMO SA Poşta Cîlnău judeţul Buzău, subantreprenor, din care una în valoare de 4.000 lei deoarece lucrătorul ISTRATE MARIUS, din Frasin, care a suferit un accident de muncă în urma căruia a decedat, nu a fost instruit în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, o alta de 3.500 lei pentru necomunicarea evenimentului la ITM Suceava iar a treia, de 5.000 lei pentru neautorizarea din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Potrivit şefului ITM Suceava sancţiunile au fost aplicate cu ocazia cercetării evenimentului produs la data de 05.07.2007 în incinta staţiei de asfalt a S.C. COLAS ROMÂNIA S.R.L. Bucureşti, respectiv decesul lucrătorului Istrate Marius.

Şi societatea unde a avut loc accidentul, S.C. COLAS ROMÂNIA S.R.L. Bucureşti, a fost sancţionată contravenţional cu 5.000 lei pentru semnalizarea necorespunzătoare pe linia securităţii şi sănătăţii muncii din incinta staţiei de asfalt. Un număr de două amenzi au fost aplicate şi societăţii de utilităţi ACET SA Suceava, una în cuantum de 4.000 lei pentru instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi o alta de 5000 lei pentru neautorizarea din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Sancţiunile au fost aplicate cu ocazia cercetării evenimentului în urma căruia a decedat lucrătorul Drancea Roman. Potrivit ITM Suceava, societatea PESCOLIV SRL Fălticeni a fost sancţionată cu 2.500 lei pentru neorganizarea comitetului de securitate şi sănătate în muncă.

0 comentarii: