marți, 9 octombrie 2007

Proiect pilot de "umanizare a comportamentului funcţionarilor"

Proiect pilot de


Prefectura Suceava a identificat una dintre soluţiile prin care sucevenii plecaţi la muncă în străinătate să se reîntoarcă acasă. Este vorba de „umanizarea comportamentului funcţionarilor” şi crearea unui climat prietenos în instituţiile publice. În acest sens Prefectura are în vedere lansarea unui proiect-pilot care va fi discutat în prima şedinţă a Colegiului Prefectural, din care fac parte reprezentanţii tuturor instituţiilor descentralizare din judeţ. Prefectul Orest Onofrei a spus că majoritatea românilor plecaţi în străinătate au reţineri să se întoarcă acasă din cauza climatului neprietenos şi atitudinii cu care sunt trataţi în instituţiile publice subliniind că, în condiţiile în care nivelul salariilor în multe domenii se apropie de nivelul din ţări vest europene, aceasta nu mai este o motivaţie pentru ca aceştia să nu revină în ţară.

„Mulţi dintre bucovineni se simt acum mai acasă la Torino sau Londra, pentru că beneficiază de o atitudine corectă a autorităţilor de acolo. De aceea, noi vrem să creăm şi în Bucovina un asemenea climat pentru ca aici românii să nu se simtă trataţi ca nişte străini”, a spus Onofrei.

El a subliniat că funcţionarii vor trebui să se comporte cu contribuabilii „mai amabil decât s-ar purta cu şefii lor direcţi” şi să vină în sprijinul cetăţeanului şi să-şi umanizeze comportamentul.

„Vrem să declarăm Bucovina liberă de birocraţie şi pentru că există o tradiţie administrativă în această zonă înainte de instaurarea regimului totalitar”, a spus Onofrei.

El a adăugat că acest proiect a fost iniţiat la Suceava pentru că este zona cu cei mai mulţi cetăţeni plecaţi la muncă în străinătate şi că îşi doreşte ca acest judeţ să ajungă, în doi-trei ani, cu cei mai mulţi români reveniţi acasă.

0 comentarii: