miercuri, 2 ianuarie 2008

La CAS nu se mai primesc cereri pentru eliberarea cardului european de asigurări până pe 3 ianuarie 2008


Sanatate



De la 1 ianuarie 2008 costul cardului european de asigurări de sănătate se suportă din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, cardul european fiind eliberat asiguratului de către casa de asigurări de sănătate la care acesta este asigurat. Preşedintele CAS Suceava, Cristina Iordăchel precizează că, în aceste condiţii, asiguraţii nu vor mai plăti contravaloarea cardului, care, până la această dată, a fost de 4,36 lei.

Acesta menţionează că, până pe data de 03 ianuarie 2008, la CAS nu se mai primesc cereri pentru eliberarea cardului european de asigurări de sănătate deoarece nu mai există posibilitatea tipăririi şi distribuirii lui, şi mai adaugă faptul că, contractul încheiat de CNAS cu firma care asigură tipărirea şi distribuirea cardurilor se finalizează în data de 31.12.2007.

„Pentru cererile primite de la asiguraţi începând cu data de 03.01.2008, până la o dată ce ne va fi comunicată ulterior, se va elibera doar Certificatul înlocuitor provizoriu” mai precizează şeful CAS Suceava.

În anul 2007 CAS Suceava a eliberat asiguraţilor un număr de 3.998 carduri şi certificate provizorii.

Conducerea CAS Suceava mai spune că, în primele 3 luni ale anului unitatea va încheia, cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice cu care se află în contract, acte adiţionale la contractele încheiate în anul 2007. Sumele lunare ce vor fi alocate furnizorilor prin actele adiţionale vor fi la nivelul unui consum mediu lunar al anului 2007, prevederile Contractului cadru şi a Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru pe anul 2007 fiind prelungite până la 31 martie 2008.

0 comentarii: