vineri, 1 februarie 2008

Dinamo Baumit Bucuresti - CS Universitatea Suceava


Dupa o pauza de aproape doua luni, Liga Nationala de handbal masculin isi reintra in drepturi. Duminica, 3 februarie, este programata etapa a XIV-a, prima a returului. Unul dintre capetele de afis ale acestei runde il reprezinta intalnirea dintre Dinamo Baumit Bucuresti si CS Universitatea Suceava, doua formatii vecine de clasament. Bucurestenii, cu o noua conducere tehnica, fostul international Ghita Licu fiind la timona echipei, au incheiat turul de campionat pe locul sapte, fiind la un singur punct distanta de formatia antrenata de Petru Ghervan si Leonard Bibirig, aflata pe locul sase.

În tabăra dinamovistă nu au intervenit modificări majore în pauza competiţională, sigurele noutăţi fiind Roua şi Bota, doi handbalişti transferaţi de la Uztel Ploieşti, una dintre principalele candidate la retrogradare.
CS Universitatea a început pregătirile pentru acest retur încă de pe 3 ianuarie, timp în care sucevenii au disputat şi şapte meciuri amicale în care au obţinut 4 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri.

În perspectiva meciului de duminică, antrenorul Petru Ghervan este optimist. Tehnicianul sucevean nu se confruntă cu probleme medicale. Ioan Tcaciuc, a revenit la antrenamente după ce în ultimul amical nu a evoluat deloc, şi nu se pune problema ca acesta să nu joace. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre veteranul Leonard Bibirig, care deşi s-a refăcut după accidentarea din luna decembrie, nu va fi pe teren în meciul cu Dinamo datorită unui protocol încheiat în momentul în care a fost transferat la Suceava.

„Mergem la Bucureştui cu gândul să facem tot posibilul pentru a câştiga puncte. În primele 4 etape avem meciuri grele şi orice rezultat pozitiv este binevenit pentru o clasare favorabilă” a declarat antrenorul Universităţii Suceava.
În altă ordine de idei, Mihai Chira, purtătorul de cuvânt al grupării sucevene, este optimist în privinţa unui rezultat bun în meciul de duminică. „ După evoluţia bună din turul campionatului şi pregătirea care s-a efectuat în acestă iarnă cred că şansele noastre de a prinde locul 6 au crescut cu 20%. Obiectivul nostru râmâne cel pe care l-am anunţat la începutul campionatului şi anume o clasare în prima parte a clasamentului. Dinamo este o echipă puternică şi ambiţioasă care cu siguranţă va dori să se revanşeze în faţa nostră după înfrângerea suferită la Suceava” a declarat Mihai Chira.
În meciul tur, CS Universitatea Suceava a învins Dinamo Baumit cu 32-31.

Delegaţia suceveană va ajunge la Bucureşti cu o zi înaintea meciului şi se va caza la Hotel Confort. Întâlnirea dintre cele două formaţii de va disputa în Sala Floreasca, din Capitală.

Meciul Dinamo Baumit – CS Universitatea Suceava se va disputa mâine de la ora 11 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Sport.ro.

0 comentarii: