vineri, 1 februarie 2008

Tinerii care au solicitat Primăriei Suceava locuinţe, nu s-au înghesuit să actualizeze dosarele depuse


Administratie



LUNGU Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe că doar o parte dintre tinerii care au solicitat Primăriei Suceava să le repartizeze un apartament ANL au rămas în cursa de obţinere a unei astfel de locuinţe luna viitoare. La sediul municipalităţii au fost depuse iniţial 1.200 de dosare cu cereri pentru obţinerea unei astfel de locuinţe, însă, până joi, ultima zi din luna ianuarie- termen limită de actualizare a dosarelor, doar 300 de titulari au îndeplinit această condiţie.

Şeful executivului local sucevean, a menţionat că actualizarea acestor dosare este necesară în contextul în care, în luna noiembrie 2007, criteriile de stabilire a punctajului în vederea obţinerii unei locuinţe ANL au fost modificate. Acesta a mai precizat că, din dosarele actualizate, cel mai mare punctaj obţinut este de 60 de puncte, iar cele mai mici oscilează între 30 şi 32 de puncte. „Cele mai multe dosare au acumulat între 45 şi 53 de puncte”, a declarat primarul de Suceava, Ion Lungu.
Acesta a mai atras atenţia că tinerii solicitanţi care au împlinit deja 36 de ani sau vor împlini această vârstă până la data repartizării locuinţelor nu vor mai putea beneficia de o locuinţă ANL.

O primă repartiţie ar putea avea loc în luna martie a acestui an, fiind vorba despre 72 de locuinţe din ansamblul Privighetorii, din cartierul Burdujeni, o parte dintre acestea fiind la mansardă.
Ion Lungu a mai spus că în acest an, a început construirea a 80 de apartamente ANL în zona Metro, Primăria Suceava având deja aprobarea pentru ridicarea a încă 80 de astfel de locuinţe, în aceeaşi zonă, lucrări care vor începe, cel mai probabil tot în 2008.

Tinerii care nu şi-au actualizat dosarele până joi pot să o facă de acum înainte pentru viitoarele apartamente din zona Metro. „Vom mai construi 160 de locuinţe în zona Metro pentru a mai acoperi din nevoi” a afirmat Ion Lungu.

0 comentarii: