joi, 21 februarie 2008

Fotbal, Liga a III-a >> Doar o remiză


Sport




ApetriCetatea Suceava – FCM Bacău II 3 – 3 (1 – 2)

La primul amical disputat în faţa propriilor suporteri, Cetatea Suceava nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 3-3, în confruntarea cu FCM Bacău II. Pe un teren moale, sucevenii au suferit în joc şi nu reuşit prestaţiile bune cu care au obişnuit publicul în prima parte a campionatului. Salvarea a venit de la arbitrul sucevean Vlad Ciobanu, cel care a acordat uşor două lovituri de la 11 metri.

Deşi a aliniat echipa standard, din care a lipsit doar atacantul Vasilică Dicher, care a acuzat dureri la spate, Cetatea Suceava a terminat la egalitate, primul amical din 2008, jucat pe stadionul „Areni”. În faţa a aproximativ 300 de spectatori, elevii lui Marian Pană au făcut un joc de uzură în care fazele de poartă au lipsit, mai ales în prima repriză. De partea cealaltă, băcăuanii au fost mult mai pragmatici şi au profitat din plin de naivităţile defensivei galben-albastre.

Apărarea, punctul forte în turul campionatului, a fost cea care a trădat echipa suceveană. Aşa s-a întâmplat în minutul 16, când, în urma unui corner executat bine de băcăuani, fundaşii suceveni au bâlbâit mingea în careul de 6 metri iar atacantul Iutec a punctat pentru 0-1.

Avantajul oaspeţilor nu a durat decât 5 minute, pentru că arbitrul local Vlad Ciobanu a dictat un penalti destul de uşor la o incursiune în careul oaspeţilor a lui Caragea. Cristian Cojenel a executat sigur lovitura de la 11 metri şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Avea să fie însă repriza în care defensiva suceveană şi-a arătat punctele slabe. Cu două minute înaintea pauzei, la o fază aproape identică celei de la primul gol, băcăuanii au marcat pentru 1-2, autorul golului fiind acelaşi Iutec.

În repriza a doua, gazdele au jucat mai decis dar, contrar cursului jocului, cei care au marcat au fost tot băcăuanii. Brăescu, proaspăt introdus pe teren de antrenorul Cristi Popovici, a punctat nestingherit din centrul careului sucevean. La 1-3, antrenorul Marian Pană a schimbat trei jucători, Bernard, Tomaz şi Apetri intrând pe teren.

În minutul 76, la un corner executat de Ionel Celpan, goalkeeperul advers a respins slab mingea iar Homneac a reluat cu latul, în colţul lung, reducând astfel diferenţa de pe tabela de marcaj. Două minute mai târziu, s-au inversat rolurile. Homneac a pătruns în careul băcăuanilor a fost agăţat de un fundaş al oaspeţilor şi arbitrul Vlad Ciobanu a acordat penalti, decizia centralului fiind contestată de băcăuani. Celpan a executat excelent lovitura de pedeapsă şi a stabilit scorul final al partidei.

Tudor Homneac, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în meciul de miercuri, putea aduce victoria Cetăţii în minutele de prelungire dar a ales să şuteze din marginea careului de 16 metri, în locul unei pătrunderi spre poarta FCM-ului.

Gazdele, obişnuite probabil cu victoriile, au acuzat o stare de nervozitate, inexplicabilă pentru un joc amical. Brazilianul Tomaz Donizete a văzut cartonaşul roşu în finalul meciului pentru lovirea fără minge a unui adversar.

După remiza cu Cetatea Tg. Neamţ, scor 3-3, Cetatea Suceava pare să se fi abonat la acest rezultat. Pentru elevii lui Marian Pană şi Florin Cristescu urmează amicalul de sâmbătă, cu rivalii de la FC Botoşani, meci care va avea loc la Dorohoi, cu începere de la ora 11.

Returul Ligii a III-a este programat să înceapă pe 29 februarie, când sucevenii se vor deplasa pe terenul „lanternei roşii” a Seriei I, Leonard Paşcani.

0 comentarii: