joi, 21 februarie 2008

Ministrul Adomniţei a aprobat alocarea a 54 milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar sucevean


Invatamant



scoala Mirabela Amarandei, consilierul Ministrului Educaţiei a anunţat miercuri, că Cristian Adomniţei a aprobat sumele ce vor fi repartizate în cursul anului 2008 pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava. „Pe parcursul acestui an, învăţământul preuniversitar sucevean va fi finanţat din bugetul Ministerului Educaţiei cu aproximativ 54 de milioane lei. Suma de 46.798.000 lei va fi utilizată pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, consolidare, reparaţii capitale sau asigurarea de utilităţi la unităţile de învăţământ din judeţ. Tot din această sumă va fi finanţată şi continuarea programului de campusuri şcolare şi de şcoli de arte şi meserii” precizează consilierul Ministrului Educaţiei.

Potrivit acesteia, alte peste 7 milioane lei vor fi repartizate pentru continuarea lucrărilor de la Clubul Copiilor din Siret, Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi, Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului sau Casa Corpului Didactic Suceava.

Aceste sume vor fi repartizate pe parcursul anului 2008 prin hotărâri de Guvern, mai spune Mirabela Amarandei.

La începutul anului, conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava anunţa că a înaintat Ministerului Educaţiei o listă ce cuprinde noile investiţii pentru anul financiar 2008, listă ce cuprinde reabilitarea unor şcoli şi grădiniţe şi realizarea altora noi. Printre obiectivele noi enunţate de şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, se află realizarea a două campusuri şcolare şi a unei şcoli de artă şi meserii (SAM). Acesta a precizat că un campus şcolar sportiv va fi înfiinţat la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, unde funcţionează cele mai multe clase cu profil sportiv din judeţ, după LPS Suceava. „Această şcoală are în special clase de canotaj, lacurile din zona Fălticeni permiţând acest lucru. Cei de aici deţin şi o bază materială adecvată”, a afirmat Petru Carcalete, care a adăugat că cel de-al doilea campus aflat pe listă, se doreşte a se construi în comuna Şcheia, în zona aerodromului, unde în momentul de faţă se ridică un cartier rezidenţial. Campusurile vorcarcalete cuprinde şcoală, sală de sport, cantină şi internat.

Cât priveşte Şcoala de Arte şi Meserii, IŞJ Suceava intenţionează să o înfiinţeze pe lângă Colegiul Tehnic Rădăuţi, în vederea specializării elevilor, pentru fabricile de prelucrare a lemnului, care vor fi deschise în zonă de companiile austriece „SCHWEIGHOFER” şi „EGGER”.

Şeful IŞJ Suceava a mai înaintat o listă Ministerului Educaţiei şi pentru microbuzele şcolare necesare. „Potrivit solicitărilor, un număr de 40 de unităţi şcolare din judeţ au nevoie de microbuze pentru transportul elevilor de la domiciliu la şcoli”, a mai menţionat Petru Carcalete.

0 comentarii: