miercuri, 27 februarie 2008

A violat o minoră în vârstă de 15 ani, în curtea şcolii



Unul dintre argumentele cu care anchetatorii violului comis la sfârşitul săptămânii trecute, într-un bloc din cartierul George Enescu, au încercat să-i convingă pe judecători să-i ţină în continuare în spatele gratiilor pe cei doi suspecţi a fost trecutul infracţional al acestora.

Arestaţi preventiv de către Judecătoria Suceava, atât Bogdan Zuziac (26 de ani), cât şi Marius Hapenciuc (30 de ani), ambii din comuna Şerbăuţi, au făcut recurs, avocaţii lor cerându-le judecătorilor să le lase clienţii în stare de libertate.

Recursul s-a judecat, ieri, la Tribunalul Suceava, magistraţii acestei instanţe hotărând însă să menţină măsura de arestare preventivă a celor doi tineri.

Anchetatorii acestui caz au depus la dosar şi o sentinţă a Judecătoriei Rădăuţi, prin care Zuziac a fost condamnat la închisoare, în urmă cu doi ani, pentru un alt viol, comis în octombrie 2005, asupra unei minore în vârstă de 15 ani şi jumătate. Fapta s-a petrecut chiar în curtea şcolii Şerbăuţi, unde Bogdan Zuziac a lucrat ca învăţător.

Deşi judecătorii rădăuţeni l-au condamnat la patru ani de închisoare, Zuziac nu a făcut nici o zi de puşcărie, întrucât, în timpul apelului, judecat la Tribunalul Suceava, tânărul s-a împăcat cu victima (de fapt, cu părinţii acesteia).

Surse din rândul anchetatorilor din acea vreme ne-au mărturisit că preţul pe care Zuziac l-a plătit pentru ca minora să uite povestea cu violul şi să-şi aducă aminte că a făcut sex de bună voie a fost de 3000 de euro.

Acelaşi personaj a mai fost cercetat pentru o tentativă de viol, în mai 2005, însă, pentru că legea permite împăcarea părţilor în cazul infracţiunilor de viol, şi acest caz a fost dat uitării.

Bogdan Zuziac este un client mai vechi al poliţiştilor, fiind amendat în numeroase rânduri de poliţiştii din comuna Şerbăuţi, pentru tot felul de scandaluri, fiind cunoscut drept un tip violent, mai ales pe fondul consumului de alcool.

Şi celălalt suspect, Marius Hapenciuc, este cunoscut ca un cal breaz de poliţişti, fiind cercetat de-a lungul timpului pentru înşelăciune şi distrugere. Totodată, Hapenciuc a fost şi el amendat în mai multe rânduri pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cei doi tineri sunt acuzaţi că au violat, vinerea trecută, o adolescentă în vârstă de 17 ani, într-un apartament din cartierul George Enescu.

Minora a reuşit să scape de cei doi, sărind pe geam (de la etajul II) şi alertând Poliţia.

Mama victimei era cât pe ce să facă un infarct pe holurile Poliţiei, când a aflat prin ce nenorocire a trecut fiica ei.

0 comentarii: