vineri, 14 martie 2008

Acţiune comună a Poliţiei rutiere şi RAR în Vatra Dornei şi Suceava


Actualitate




control rutierÎn urma Protocolului comun de colaborare al Direcţiei Poliţiei Rutiere împreună cu Regia Autonomă – Registrul Auto Român, precum şi Planului de acţiune pentru verificarea în trafic a gradului de siguranţă rutieră oferit de autovehiculele destinate transporturilor rutiere publice de mărfuri sau persoane, Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava, împreună cu inspectorii R.A.R. au organizat controale tehnice în trafic în zona Vatra Dornei şi în zona Suceava.

Astfel, au fost verificate un număr 45 vehicule, fiind aplicate un număr de 27 sancţiuni în valoare de 2.950 lei, o amendă a fost dată pentru nerespectarea capacităţii de încărcare, iar un permis de conducere a fost reţinut pentru depăşire neregulamentară. De asemenea, un număr de 7 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defecţiuni.

Printre exemplele oferite de IPJ Suceava se află C. Ioachim, de 35 ani, din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa Năsăud, care a condus autotractorul marca Scania cu remorcă, pe str. Argestru din Vatra Dornei, având anvelopele la remorcă uzate peste limita legală admisă, iar numărul de identificare ilizibil. I s-a reţinut certificatul de înmatriculare. Tot ca exemplu negativ a fost dat M. Ioan, de 24 ani, din Suceava, care în timp ce conducea microbuzul VW pe DN29, efectuând transport regulat de persoane pe relaţia Suceava – Sălăgeni, transporta un număr de 7(şapte) călători peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. Acesta a fost sancţionat contravenţional.