vineri, 14 martie 2008

Prostituată gravidă în luna a patra, prinsă de Poliţie la ieşirea din Suceava


• femeia de 40 de ani are încă patru copii, este din Roman şi se prostituează la ieşirea spre Fălticeni împreună cu încă o femeie de 30 de ani, din Capu Codrului, mamă a unui copil • cele două ţigănci au mai fost prinse la prostituat de poliţişti şi de jandarmi, dar spun că s-au obişnuit şi că ştiu că vor scăpa muncind în folosul comunităţii
Două prostituate care îşi oferă serviciile clienţilor la ieşirea din Suceava spre Fălticeni au fost amendate, ieri, de Poliţia municipiului Suceava. Una din ele are circa 40 de ani şi este însărcinată în luna a patra. A luat amenzi cu duimul până acum şi spune că numai de doi ani practică prostituţia. Are "poezia" învăţată pe de rost şi aproape că nici nu aşteaptă să fie întrebată prea multe despre viaţa ei, că şi începe să povestească despre cei patru copii pe care îi are, că a început să facă trotuarul din cauză că nu mai avea bani şi că nu are altă soluţie pentru că pe ea nu o angajează nimeni. Cât despre copilul care urmează să vină pe lume, ea recunoaşte sincer că nu ştie cine este tatăl.
Iniţial, Cristina Bucătaru nu aprea vrut să fie fotografiată, după care a acceptat văzând că şi colegei ei mai tinere, Anişoara Solomon, i-a fost făcută o fotografie. Aceasta din urmă are doar 30 de ani şi este din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Este ceva mai vorbăreaţă decât prostituata romaşcancă, dar spune că are numai un an de experienţă în domeniu. "Povestea" ei însă o spune aproape fără să clipească, având uneori un ton al unui om supărat pe viaţă şi alteori al unuia care încearcă să facă haz de necaz, atât cât poate. Se prostituează de nevoie, fiindcă nu are bani cu ce să îşi îngrijească singurul copil pe care îl are, în vârstă de 12 ani. Într-un an de când spune ea că a început să practice prostituţia a primit vreo patru amenzi. Nu primeşte niciun fel de ajutor social şi este despărţită de soţ, dar recunoaşte că "i-a intrat în sânge" modul acesta de viaţă. Nu numai poliţia, ci şi jandarmii au amendat-o, o singură dată, în ianuarie, când au prins-o făcând trotuarul aproape de blocurile turn aflate în construcţie pe strada principală din Obcine.
Pe cât sunt de "obosite", pe atât sunt de gălăgioase prostituatele atunci când explică dificultăţile pe care le au. "Ce să facem şi noi domnule? Cum să trăim? De furat nu avem voie, de cerşit nu, de f…t nu iar la muncit n-are nimeni nevoie de una ca mine", vocifera una din cele două prostiuate, în biroul comisarului şef Ioan Halaicu. Amândouă sunt ţigănci şi spun că se prostituează doar în Suceava pentru că le este ruşine de ţiganii din Roman şi, respectiv, Capu Codrului. Întrebate cu ce îşi vor plăti ameda luată, Cristina şi Anişoara spun că vor face muncă în folosul comunităţii, pentru că s-au obişnuit cu aşa ceva şi că se merită să dea cu mătura pe stradă decât să stea la închisoare. Nu ştiu ce să răspundă când sunt întrebate câţi bani pierd în zilele în care fac muncă în folosul comunităţii şi nu se prostituează, dar spun că preţul pentru o partidă de sex normal este 300.000 de lei. Când aud de sex oral, aproape că fac crize de isterie jurându-se pe toţi sfinţii că ele nu se pretează la aşa ceva. Cea mai în vârstă nici nu a aşteptat să fie întrebată că a şi spus de la bun început că ea nu face decât sex normal. După ce spune ce are de spus, femeia se retrage lângă uşă şi încearcă să stea cât mai liniştită cu putinţă. Este momentul când cealaltă simte nevoia să spună şi ea cum refuză clienţii care îi propun partide de sex oral. "Am copil, cum să îmi sărut eu copilul dacă s… p…. Gura a fost dată ca să mănănci, să bei şi să vorbeşti, pentru f…. este altceva", spune Anişoara arătând cu degetul spre zona genitală şi încercând să mimeze o atitudine cât mai convingătoare. Singura remarcă ironică a comisarului şef a fost că teoria lor este bună. Văzând că nici poliţistul şi nici reporterul nu sunt convinşi de "pledoarie", femeia mai încearcă o dată să joace teatru, ridicându-se de pe scaun şi începând să îşi facă cruce după care se pune în genunchi jurând din nou că nu vrea să facă sex oral cu niciun client.
Pentru a evita să se creeze un circ, prostituatele sunt invitate să plece din birou şi ele se conformează fără a sta prea mult pe gânduri şi a face alte comentarii. Coborând la parterul clădirii, fetiţele se opresc la unul din birouri, încercând să intre în vorbă cu cineva. Un poliţist însă le ia repede peste picior şi le spune să plece mai repede de acolo "pentru că locul lor este pe centură". Cristina şi Anişoara nu par a fi afectate deloc de aceste vorbe, ies din clădirea Poliţiei ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, merg apoi pe strada Universităţii şi ca după aceea să se plece spre ieşirea din Suceava.