marți, 25 martie 2008

PNL a găsit contracandidat pentru Mîrza şi Flutur


Senatorul Tiberiu Prodan va candida din partea PNL pentru preşedinţia Consiliului Suceava. Decizia a fost luată ieri, în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, care a aprobat candidatura preşedintelui interimar al PNL Suceava pentru această funcţie. În ceea ce-l priveşte pe Tiberiu Prodan, acesta ne-a declarat că a acceptat această candidatură, şi că intenţionează să prezinte, în perioada următoare, un proiect complex de dezvoltare a judeţului Suceava, structurat pe toate domeniile de activitate, pe dezvoltarea fiecărei localităţi în parte, şi cu accent pe atragerea de fonduri europene. „Având în vedere experienţa profesională pe care o am în administraţie, dar şi crezul meu că voi promova oameni indiferent de culoarea lor politică, s-a decis că eu voi candida pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Suceava”, a precizat preşedintele PNL Suceava. Prodan a adăugat că în competiţia pentru câştigarea preşedinţiei CJ Suceava, el va reprezenta „varianta politică cea mai moderată”. Liderul liberalilor suceveni a anunţat că îşi doreşte, şi va promova, o campanie electorală fără atacuri, cu accent pe prezentarea proiectelor pe care intenţionează să le pună în practică pentru dezvoltarea judeţului. „Nu vom merge pe atacuri. În opinia mea, interesele localităţilor sunt mai importante decât interesele politice. Iar candidatura mea va fi o alternativă la celelalte două candidaturi puternic politizate, ale lui Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza, care vor să-şi promoveze partidul înaintea intereselor judeţului”, a subliniat Tiberiu Prodan. Trebuie spus că acesta îi va avea ca principali contracandidaţi, în „lupta” pentru câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Suceava pe actualul şef al administraţiei judeţene, Gavril Mîrza (PSD), pe preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, şi pe vicepreşedintele CJ Suceava, Stela Acatrinei (PRM).

Orest Onofrei a anunţat că nu intenţionează să candideze la alegerile locale

Anunţarea candidaturii lui Tiberiu Prodan pentru preşedinţia Consiliului Judeţean vine după ce acesta a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute că PNL intenţiona să-l desemneze drept candidat pe actualul prefect de Suceava, Orest Onofrei. Se pare însă că acesta a refuzat orice ofertă în acest sens, luând decizia de a-şi continua activitatea în administraţie. „Nu am avut nici o întâlnire în care să mi se propună aşa ceva. Probabil că au fost discuţii interne, însă vreau să se înţeleagă foarte clar că eu intenţionez să îmi continui activitatea de funcţionar public”, a declarat Orest Onofrei. El a adăugat că opţiunea sa a fost făcută încă de la începutul anului 2006, când a preluat funcţia de prefect al judeţului Suceava. „Nu mi se par corecte astfel de atitudini, să laşi administraţia şi să intri imediat în politică. Şi vreau să fac din nou în apel către toate partidele să facă tot posibilul să nu implice Prefectura în politică”, a declarat Onofrei.

Nu în ultimul rând, preşedintele PNL Suceava, Tiberiu Podan, ne-a declarat că respectă decizia lui Orest Onofrei de a nu candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, precizând că această hotărâre nu va avea „alte repercusiuni”. „Dumnealui a vrut să facă administraţie. Îi respectăm această decizie şi vom fi alături de el în continuare şi îl vom sprijini”, a mai spus Prodan.