luni, 5 mai 2008

Liberalii spun că Lungu nu se poate folosi de realizările PNL


Liberalii i-au solicitat primarului Sucevei, Ion Lungu, să nu se folosească de proiectele promovate şi realizate de PNL în campania electorală. Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc a precizat că Lungu nu poate să se folosească de aceste proiecte susţinând că îi aparţin, în condiţiile în care ele au fost realizate de echipa liberală. Steiciuc a comparat situaţia în care se află Ion Lungu, cu cea a căpitanului unei echipe de fotbal care a câştigat un trofeu, dar care odată ce s-a transferat la o altă echipă nu poate lua şi trofeul cu el.

„Ca şi în fotbal, dacă Steaua a câştigat Cupa Campionilor, iar căpitanul acestei echipe se transferă să zicem la altă echipă, nu înseamnă că şi aceasta a câştigat acelaşi trofeu. Meritele şi realizările nu sunt ale lui, ci ale echipei cu care a câştigat cupa. Deci şi domnul Lungu ar trebui să lase realizările PNL la acest partid, şi să nu încerce să le transfere la PD-L”, a declarat Mihai Steiciuc.

De asemenea, candidatul PNL Suceava pentru Primăria Suceava, Angela Zarojanu, a precizat că programul politic al lui Ion Lungu, prezentat în această campanie electorală, cuprinde proiecte şi obiective care au fost iniţiate şi promovate de PNL. Zarojanu a făcut referire la obiectivele anunţate de Ion Lungu, respectiv fluidizarea circulaţiei rutiere, rezolvarea problemelor de urbanism şi arhitectură şi dezvoltarea zonei metropolitane a Sucevei.

„Dacă luăm în discuţie fluidizarea traficului, ţin să-i aduc aminte domnului Lungu că acesta este proiectul domnului Mihai Steiciuc. Cât despre zona metropolitană, atunci când eu i-am propus o astfel de idee, nu a fost de acord cu ea, deşi am venit cu argumente cât se poate de corecte şi bune. Iar acum dumnealui vine şi declară că susţine dezvoltarea unei zone metropolitane a Sucevei”, a spus Angela Zarojanu.

Nu în ultimul rând, ea a solicitat democrat liberalilor, şi în special lui Ion Lungu, să vină în faţa alegătorilor cu proiecte noi, aparţinând celor de la PD-L, şi să renunţe la iniţiativele şi proiectele care aparţin PNL.