miercuri, 28 mai 2008

Scandal Mitrea-Flutur, la Suceava | VIDEO

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, îl acuză de mită electorală pe Gheorghe Flutur, candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava. În acest sens, social-democratul a anunţat că va face o plângere penală împotriva lui Flutur.

Reprezentanţii PSD Suceava au pus la dispoziţia presei imagini video în care, spun ei, lideri ai PD-L Suceava au împărţit bani unor localnici din Moara Carp.

Conform membrilor PSD, imaginile au fost filmate duminică, 25 mai, după sfinţirea bisericii din Moara Carp, la care a participat senatorul Flutur, alături de vicepreşedintele PD-L Suceava, Vasile Ilie. Acesta din urmă are în mână mai multe bancnote de 10 lei. La un moment dat se îndreaptă spre un grup de copii, moment în care se aude vocea lui Gheorghe Flutur, care îi spune colegului său "Dă şi aici".

Liderii PSD spun că vor face plângere penală împotriva lui Gheorghe Flutur. "Organizaţia judeţeană o să-i facă plângere penală pentru mită electorală, aveţi casetele în care el, împreună cu un coleg al lui, dădea bani la oameni", a declarat Miron Mitrea.

Vicepreşedintele PD-L Suceava, Vasile Ilie, spune banii erau pentru construirea unei biserici.

"Noi am dat, noi adică eu, nu domnul Flutur. Am dat nişte bani pentru construcţia de biserici, bani consemnaţi în registrele pe care oamenii de le aveau pe măsuţe", a susţinut Vasile Ilie, vicepreşedinte PD-L Suceava.