joi, 17 iulie 2008

200 de profesori absenţi de la examenul de titularizare

Evidenţe



La examenul naţional de titularizare susţinut ieri, din cei 1394 de candidaţi înscrişi au fost prezenţi 1186, 208 concurenţi absentând.

O parte dintre concurenţii care nu au susţinut examenul sunt candidaţi care nu şi-au validat în timp util fişele de înscriere la concurs, aşa cum prevede metodologia, şi nu au mai fost primiţi în sălile de examen.

De asemenea, câţiva candidaţi nu au fost primiţi în examen deoarece nu aveau la ei un act de identitate. „Avem câteva situaţii la nivel de judeţ de candidaţi care s-au prezentat la examen fără să aibă la ei un act de identitate, sau au venit cu o copie a actului şi nu au fost primiţi la examen”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai spus că metodologia de examen prevede clar că accesul candidaţilor în sală se face pe bază de act de identitate.

La istorie, cea mai mare concurenţă

Examenul de ieri a fost susţinut la 48 de discipline de concurs, s-a derulat pe parcursul a patru ore, iar Daniel Hrenciuc a spus că nu s-au înregistrat situaţii deosebite, şi nici un candidat nu a fost eliminat din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Concurenţa la examen a fost foarte mare, iar cei peste 1100 de profesori prezenţi „s-au luptat” să ocupe unul dintre cele 368 de posturi titularizabile.

Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la istorie, unde au fost 80 de candidaţi pe un post titularizabil, dar şi la geografie, unde pentru ocuparea unui post vacant au dat concurs 66 de candidaţi.

Pentru a deveni profesori titulari, candidaţii trebuie să obţină minim nota şapte la acest examen.

Tezele concurenţilor se vor corecta în centrele universitare din ţară, iar rezultatele se vor afişa în cel mult două zile.