joi, 17 iulie 2008

Tăriceanu sare în apărarea românilor din Italia

“Pentru Guvernul român, ca şi pentru celelalte state europene, respectarea drepturilor omului este o prioritate. Nu putem accepta ca cetăţenii români să fie supuşi unor practici discriminatorii, care nu respectă demnitatea umană”, a declarat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu la începutul şedinţei de Guvern de astăzi, referindu-se la iniţiativa italiană de amprentare a persoanelor din taberele nomade.
Şeful Executivului a cerut Ministerului de Externe, Ministerului de Interne şi Ministerului de Justiţie să intensifice contactele pe această temă atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul autorităţilor italiene. Totodată, Premierul Tăriceanu i-a informat pe miniştrii cu privire la întrevederea avută cu ambasadorul Italiei, Daniele Mancini, căruia i-a solicitat încă o dată “să transmită autorităţilor de la Roma îngrijorarea noastră cu privire la conţinutul deciziilor Guvernului italian privind siguranţa publică”.
Primul-ministru a mai solicitat miniştrilor să facă publice demersurile pe care autorităţile române le întreprind: “o parte importantă a populaţiei române care trăieşte în Italia este îngrijorată, afectată de aceste măsuri ale autorităţilor italiene. Vreau să simtă că Guvernul român este garantul acestor drepturi, pe care autorităţile italiene trebuie să le respecte”, a mai afirmat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.