duminică, 20 iulie 2008

Candidaţii PD-L Suceava îşi iau adio de la vacanţă

Candidaţii democrat liberali la alegerile parlamentare nu vor avea vacanţă în acest an, au hotărât liderii PD-L Suceava. Secretarul general-adjunct al organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, Ioan Bălan, a anunţat că toţi cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile generale trebuie ca în perioada următoare să înceapă să cunoască realitatea din colegiile pentru care au fost desemnaţi să candideze. „Cel mai important este ca toţi candidaţii să dovedească faptul că sunt compatibili cu zona pentru care vor dori să devină reprezentanţi în Parlamentul României”.

Secretarul general adjunct al PD-L Suceava a explicat că viitorii candidaţi trebuie să realizeze o analiză extrem de exactă a stării economico-financiare a zonei unde vor candida, dar să şi cunoască toată problematica socio-administrativă a colegiului. De asemenea, candidaţii au sarcina de a se face cât mai cunoscuţi în colegii, în special prin discuţii cu oamenii „din uşă în uşă”.



"Sondajele de opinie vor fi hotărâtoare"


Bălan a mai precizat că desemnarea candidaţilor PD-L pentru alegerile parlamentare se va face şi în baza unor sondaje de opinie care se realizează în fiecare colegiu pentru Senat şi Camera Deputaţilor. El a arătat că în funcţie de rezultatele acestor sondaje există posibilitatea efectuării unor modificări în ceea ce priveşte persoanele care vor candida din partea PD-L Suceava. „Sondajele de opinie vor fi hotărâtoare pentru fiecare colegiu în parte. Din acest motiv este foarte posibil ca lista cu candidaţii noştri să sufere unele modificări. Şi vreau să precizez că din punctul nostru de vedere toate colegiile din judeţ, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor au potenţial electoral. Asta în sensul că nu există colegiu din judeţ în are un candidat PD-L să plece cu şansa a două în competiţia electorală”, a mai adăugat Ioan Bălan. Colegiul Director Judeţean al PD-L Suceava a votat, la sfârşitul săptămânii trecute, lista cu cei 14 candidaţi ai acestei formaţiuni politice. Aceştia sunt, în ordine alfabetică, Romică Andreica, Ioan Badale, Ioan Bălan, Petru Carcalete, Constantin Gheorghe, Gabriel Gospodaru, Cristian Ieremie, Dumitru Mihalescu, Orest Onofrei, Dumitru Pardău, Constantin Simeria, Eugen Uricec, Marius Vatavu şi Mihai Vitcu.