duminică, 27 iulie 2008

Ipocrizia lui Basescu la Suceava

Dupa ce ca potopul si revarsarea apelor le-au luat oamenilor casele si toata agoniseala de o viata, acestia mai sunt “blagosloviti” si cu o vizita a vesnic insetatului de imagine Traian Basescu.

Departamentul de criza de la Cotroceni a analizat situatia si a calculat: castigul politic maxim este daca Traian Basescu merge in Suceava, unde presedinte de CJ este Gheorghe Flutur, membru PDL.

Zis si facut. Base a aterizat in judet, a mers si s-a mirat ca o baba in fata camerelor de la Realitatea TV de urgia apelor, (“Ia uite, ba, frate…” ) a dat “Buna ziua” la oameni ( de parca ziua era buna! ) si i-a compatimit asa cum l-a compatimit si pe Stolojan cand s-a imbolnavit subit, lasandu-i locul in cursa pentru presedintie.

Efect administrativ? ZERO - singura masura pe care ar putea sa o ia, conform atributiilor sale constitutionale, este instaurarea starii de urgenta. Dar acest lucru nu se va intampla.

Dovada maximala a ipocriziei sale este insa ca, desi nu are niciun fel de atributii executive, Traian Basescu se comporta ca primul ministru al Romaniei. Conduce sedinte operative, da dispozitii, ordine, indicatii ca pe vremea cand era capitan de vas. Si, in fata oamenilor si a televiziunii, mimeaza compasiunea.

Iaca, demonstratia!

Pentru informarea completa, Siretul a lovit la fel de tare si in Judetul Iasi! ( imagini Marius Bojor ). Dar acolo au castigat dusmanii politici ai domnului presedinte, asa ca “strategii prezidentiali” au decis ca iesenii nu merita compasiunea lui Traian Basescu, fie ea si mimata!