joi, 24 iulie 2008

Prefectul de Iasi crede ca la DSVSA exista coruptie

Prefectul interimar, Marius Bodea, considera ca o parte dintre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi sunt corupti si primesc diverse produse de la furnizorii de alimente pentru a nu semnala neregulile constatate in timpul controalelor.

Marius Bodea afirma ca a solicitat conducerii DSVSA Iasi verificarea activitatii propriilor angajati, in special a inspectorilor care efectueaza controale in complexul comercial angro Siraj, din municipiu. Solicitarea, sustine prefectul, a fost facuta intrucat asupra acelor angajati exista suspiciuni ca nu sunt corecti.
"Exista cazuri cand inspectorii primesc tot felul de produse de la furnizorii de alimente pentru a mentiona ca totul e in regula la capitolul conditiilor necesare pentru comercializarea produselor animale si non-animale. De aceea, am solicitat conducerii DSVSA sa analizeze modul in care se fac controalele respective" - a declarat prefectul Marius Bodea.
Directorul DSVSA, Ioan Gaboran, sustine ca, in astfel de situatie, prefectul trebuie sa spuna cine sunt inspectorii corupti, pentru a se putea lua masuri in acest sens.
In ultimele doua saptamani, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului din Iasi au efectuat mai multe controale in complexul angro Siraj, in urma carora au oprit de la comercializare mai multe tone de carne si alte produse alimentare al caror termen de valabilitate era expirat de mai mult timp.