marți, 19 august 2008

Un sucevean a încercat să vândă cannabis unui poliţist de frontieră



Poliţiştii de frontieră botoşăneni, sub îndrumarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani, au retinut un tânăr sucevean, care oferea cannabis pentru consum, în aproierea unui club din localitate.
Acesta şi-a prezentat "oferta" unui poliţist de frontieră, aflat în timpul liber în zonă, care şi-a anunţat colegii pentru a lua măsurile legale ce se impun.
Totul a început în seara zilei de 15.08.2008, în jurul orei 23.00, când un poliţist de frontieră, aflat în timpul liber, în apropierea unui club din Botoşani, a intrat în vorbă cu un tânăr care, la scurt timp, i-a oferit pentru consum o cantitate de cannabis.
Ofiţerul şi-a informat colegii din cadrul Detaşamentului de Intervenţiei al IJPF Botoşani, care s-au deplasat la faţa locului şi l-au reţinut pe cel în cauza, Ioan T., de 23 de ani, din Suceava.
În urma controlului efectuat asupra tânărului şi autoturismului în care acesta se afla, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 6,5 grame de produs vegetal mărunţit, care, în urma analizelor de laborator, s-a dovedit a fi cannabis.
Pe timpul cercetărilor, suceveanul a recunoscut că drogurile îi aparţin, acestea fiind destinate consumului propriu şi au fost achiziţionate din Belgia.
Faţă de cele constatate, poliţiştii de frontieră botoşăneni i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „oferire de droguri de risc fără drept”, „introducere în ţară de droguri de risc fără drept” şi „deţinerea de droguri pentru consum propriu fără drept”, cercetările fiind continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani.