Anchetatorii români spun că aceştia au introdus în ţară ţigări de contrabandă ameninţându-i cu armele pe poliţiştii de frontieră români. Pe de altă parte, procurorii spun că grănicerii din Ucraina i-au ajutat pe membrii reţelei. La caz au lucrat peste 200 de poliţişti şi procurori.

Reţeaua îşi desfăşura activitatea la graniţa dintre România şi Ucraina. Ţigările erau introduse în ţară prin locuri special amenajate în munţi, în locuri greu de supravegheat de poliţia de frontieră. De acolo, ţigările erau preluate de cărăuşi care ştiau bine zona.

Reţeaua a fost anhilată în urma unui flagrant realizat la finalul săptămânii trecute şi după 14 percheziţii în două comune. Procurorii spun că cei opt arestaţi sunt capii reţelei. Anchetatorii au cerut autorităţilor din Ucraina să înceapă cercetări în cazul grănicerilor. În urma percheziţiilor din România, anchetatorii au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de peste 70.000 de lei, aproape 8.000 de euro, 4000 de dolari, arme de vânătoare, un aparat de ascultare şi observare la distanţă şi staţii de emisie recepţie.