vineri, 9 ianuarie 2009

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” se inchide pentru un an


Muzeul Grigore Antipa - BucurestiMuzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Capitala a intrat astazi in lucrari de modernizare care se vor desfasura pana in 2010. Costul lucrarilor este estimat la peste 600.000 de euro.
Fondurile necesare pentru reabilitarea cladirii provin dintr-un imprumut acordat Ministerului Culturii, in 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. imprumutul este destinat reabilitarii a 23 de monumente istorice din Romania.
Pe lista de prioritati figureaza finalizarea lucrarilor de refacere a fatadei muzeului, extinderea bibliotecii, refacerea si restaurarea imprejmuirilor, lucrari de modernizare care sa permita accesul persoanelor cu handicap, mansardarea corpului sudic, reabilitarea si modernizarea centralei termice a muzeului.

Muzeul Grigore Antipa - Bucuresti
Reabilitarea sediului Muzeului Antipa este inclusa in programul “Reabilitarea Monumentelor Istorice din Romania”, desfasurat de UMP si finantat printr-un imprumut de circa 200 de milioane de euro, acordat Guvernului Romaniei de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa a fost infiintat pe 3 noiembrie 1834, prin decretul princiar semnat de domnitorul Alexandru Ghica. “Muzeul National” din Bucuresti este una dintre cele mai populare institutii muzeale romanesti, in 2005, in urma unui sondaj comandat de Ministerul Culturii si Cultelor.