miercuri, 5 martie 2008

A derapat 35 de metri, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile


Actualitate



Sergiu Nichitean Pentru a evita un accident, un autoturism a derapat 35 de metri, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, şoferul pierzând controlul direcţiei. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 07.20, pe D.J. 209 D, în comuna Dărmăneşti, U. NECULAI, în vârstă de 35 ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoriile „BE, CE” din anul 1992, în timp ce conducea autoturismul marca „Dacia 1310 L”, a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure, determinându-l pe M. CĂTĂLIN, în vârstă de 29 ani, din aceeaşi localitate, să se angajeze în depăşire cu auto marca ,,VW Passat”, şi care, pentru a evita impactul, a pierdut controlul direcţiei, a derapat 35 de metri, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma impactului, M. CĂTĂLIN, C. VASILE, de 18 ani şi C.N. de 14 ani, din autoturismul „VW Passat” au fost răniţi.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor comiterii accidentului şi a vinovăţiei părţilor implicate în accident.

„Experienţa acumulată, de aproximativ 16 ani ca şofer profesionist, nu i-a fost de ajutor. Lipsa atenţiei îi atrage şoferului autoturismului marca Dacia 1310 L , 2 puncte de penalizare conf.art.108 pct.6 din OUG 195/2002, modificată şi completată prin OUG.36/2006 şi un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă prev. de art.184 alin.1 C.penal, dacă se dovedeşte neglijenţa acestuia”, precizează avocatul Sergiu Nichitean.