vineri, 13 iulie 2007

Flutur, persona non grata

13-07-2007 11:07

„Singurul proiect politic al senatorului Gheorghe Fluture este să oprească proiectele altora, direct şi indirect”, este de părere purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, vicepreşedintele Ovidiu Donţu.

Ca să argumenteze „intervenţionismul” lui Flutur în dezvoltarea proiectelor administraţiei judeţene, el s-a folosit de cazul investiţiei „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

„Vrednic de reţinut este un titlu din presa locală: La propunerea lui Gheorghe Flutur, proiectul Utilităţi şi mediu ar putea intra în atenţia PNA. Deci, nu este vorba de persoane sau funcţionari, ci direct de cel mai important proiect de dezvoltare a judeţului”, a arătat Donţu. El s-a declarat convins că „sinteza activităţii politice” a preşedintelui executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur, se întemeiază pe „lupta împotriva celui mai ambiţios proiect al judeţului Suceava”.

Donţu a menţionat că reproşurile sale sunt determinate şi de faptul că în calitate de fost consilier judeţean a susţinut acest proiect, dar în acelaşi timp a identificat, de-a lungul anilor, „peste 30 de acţiuni ale senatorului Flutur împotriva proiectului menţionat”.

Printre „atacurile directe”, vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a mai amintit „o zicere memorabilă” a actualului lider liberal-democrat din campania electorală din 2004, care ar fi grăit către foştii săi colegi din PNL, cum că: „Dacă le iese proiectul, noi suntem morţi politic”.

„O altă spusă antologică a senatorului Flutur este următoarea – Dacă nu ajung senator, mă vor ajunge din urmă dosarele penale, care ar putea rezuma adevăratul său crez politic”, a comentat Donţu.

Nu în ultimul rând, sub tăvălugul mustrărilor lui Donţu a intrat şi deputatul PLD de Suceava, Romică Andreica, demnitar care, în opinia social-democratului sucevean, este „practic cel mai slab parlamentar pe care i-a avut Suceava”.

„Din fişa internă, reiese că la capitolul prestări total video este de 0 ore, 0 minute şi 43 de secunde. Pe acestea le-a consumat solicitând un moment de reculegere şi emiţând o rugăminte către un coleg deputat să închidă geamul că era curent”, a observat ironic vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu. În consecinţă, referindu-se la activitatea parlamentară a lui Andreica, el s-a arătat convins că acesta „nu poate bate şi nici rezolva nici măcar problema a unui singur om dintre cei care l-au trimis în Parlament”.

În final, Donţu a lansat o propunere către suceveni: „Consider că dacă senatorul Fluture va mai iniţia acţiuni directe împotriva dezvoltării judeţului cetăţenii au datoria să-l oprească la intrarea în judeţ şi să-l declare persona non grata”.

0 comentarii: