vineri, 27 iulie 2007

Otto von Habsburg ar putea vizita Bucovina

Otto von Habsburg ar putea vizita Bucovina

27 Iulie 2007

Otto von Habsburg ar putea vizita Bucovina

Otto von Habsburg, nepotul ultimului imparat al Austriei, ar putea fi prezent in toamna acestui an, in Bucovina, la un forum organizat de Euroregiunea "Prutul de Sus'', a declarat, joi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gavril Marza, transmite corespondentul ROMPRES.
El a spus ca, in cadrul sedintei Comisiei de lucru pe probleme economice, infrastructura si turism din cadrul euroregiunii, desfasurata saptamana trecuta la Cernauti, presedintele acesteia a facut propunerea de a-l invita la forum pe Otto von Habsburg, avand in vedere ca vor fi abordate si subiecte ce se refera la istoria Bucovinei, ca parte a Imperiului Habsburgic pana in 1918.
Membrii Comisiei au aprobat, in cadrul sedintei amintite, planul de masuri pentru 2007 - 2008.
Discutiile, a mentionat Gavril Marza, s-au axat, in special, pe subiecte privind infrastructura rutiera, insistandu-se asupra colaborarii pentru extinderea retelei internationale de transport a euroregiunii, in contextul ramificarii coridoarelor pan-europene. Totodata, la reuniunea de la Cernauti, consulul Ucrainei la Suceava, Sergy Nikfhych, a propus realizarea unui web-site al Euroregiunii "Prutul de Sus". Euroregiunea "Prutul de Sus" a fost infiintata in septembrie 2000, la Botosani (Romania), iar fondatorii au fost reprezentanti ai regiunii Cernauti din Ucraina, ai judetelor Botosani si Suceava din Romania, si ai judetelor Balti si Edinet din Republica Moldova. Din octombrie 2003, in componenta Euroregiunii "Prutul de Sus" au intrat si regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina, precum si raioanele Falesti, Glodeni, Ocnita, Rascani si Briceni din Republica Moldova.

0 comentarii: