vineri, 28 septembrie 2007

Fostul şef al Gărzii Regionale de Mediu acuză superiorii de presiune politică


Politica


Adrian CăşuneanuFostul comisar şef al Gărzii Regionale de Mediu, Adrian Căşuneanu a încercat ieri să-şi apere imaginea, şi să comenteze acuzele care i s-au adus de către presă în legătură cu achiziţionarea de către Garda Naţională de Mediu a actualului sediu unde funcţionează Garda Suceava. Căşuneanu a adus o serie întreagă de dovezi în cadrul unei conferinţe de presă şi a anunţat că toate deciziile de sancţionae a domnieie sale, pe care şeful Gărzii Naţionale le-a luat în ultimele luni au fost deja contestate în instanţă şi că se aşteaptă la un răspuns pozitiv din partea instanţelor de contencios adminstrativ, în sensul repunerii domnieie sale pe funcţie.

Căşuneanu este convins că toată tevatura ce se face pe marginea activităţii sale are doar substrat politic şi că adevărata motivaţie a înlocuirii sale este faptul că nu deţine carnet de membru PNL. În privinţa sediului, domnia sa a pus la dispoziţia presei actele care au stat la baza cumpărării spaţiului respectiv şi a explicat că din punctul de vedere al achiziţionării acestui sediu prevederile legale au fost respectate în totalitate şi procedurile prealabile urmate exact ca „în normativele aflate în vigoare”. Căşuneau se consideră pe mai departe o „victimă” a disputelor la centru dintre PNL şi PD şi se aşteaptă ca instanţa de judecată să-i dea dreptate.

„Oricum, dacă voi eveni în funcţie nuj am de gând să lucrez mai departe cu oameni de genul actualului şef al Gărzii de Mediu Suceava (Constantin Harasim-n.n)”, a ţinut să menţioneze în final dl Căşuenau. Domnia sa îi impută lui Harasim faptul că şi-a desăvârşit studiile superioare după 45 de ani, la o Facultate cu program normal, la zi, în condiţiile în care domnia sa a fost la serviciu tot timpul şi că abia acum, când a ajuns pe finalul carierei profesionale s-a gândit să facă şi cursuri post-universitare. „Constantin Harasim nu face un masterat. Acum face două masterate, concomitent”, a mai spus ironic Căşuneanu. Este de aşteptat ca la mijlocul lunii octombrie să fie tranşată în instanţă situaţia lui Căşuneanu, în momentul de faţă el fiind suspendat din funcţie, până când Comisia de Disciplină din cadrul GNM va decide asupra pobilei sale vinovăţii în timpul activităţii de management al Gărzii Regionale.

0 comentarii: