miercuri, 24 octombrie 2007

Dezbateri pe tema discriminării persoanelor cu HIV

Fundaţia „Alături de Voi” (ADV) România organizează, astăzi, începând cu ora 10:00, la „Sala Balada” a Hotelului Continental Suceava, o dezbatere pe tema „O comunitate informată – o comunitate implicată”. Obiectivele dezbaterii sunt: conştientizarea autorităţilor locale că discriminarea persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA există şi se manifestă în cele mai variante forme, creşterea gradului de informare a reprezentanţilor autorităţilor publice locale cu privire la infecţia cu HIV – boala SIDA şi legislaţia în vigoare.

La dezbatere sunt invitate autorităţile locale, judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale care au tangenţă cu domeniul HIV/SIDA, ONG-uri cu activitate pe domeniu, persoane infectate şi afectate de HIV/SIDA.

Această dezbatere se desfăşoară în cadrul campaniei de informare publică „O comunitate informată – o comunitate implicată”, iniţiată de Fundaţia „Alături de Voi România”, în parteneriat cu Liga Studenţilor Electrotehnici Iaşi.

Campania se desfăşoară în perioada 1 iunie - 30 noiembrie, în 8 judeţe, şi are ca scop prevenirea discriminării faţă de persoanele care trăiesc cu HIV. Finanţarea campaniei vine de la Uniunea Europeană, prin programul PHARE (90.790 de euro) şi co-finanţare de la ADV România (10.088 de euro).

0 comentarii: