miercuri, 24 octombrie 2007

Recidiva: fiul unui deputat de Suceava acuzat de ucidere din culpa, condamnat pentru viol

Recidiva: fiul unui deputat de Suceava acuzat de ucidere din culpa, condamnat pentru viol
Fiul deputatului PSD de Sucea-va, Petru Tarniceru, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, fiind acuzat de viol, lipsire de libertate si raspândire de materiale obscene. Tånarul de 21 de ani era deja condamnat definitiv la 3 ani si 8 luni de
inchisoare dupa ce, aflat la volan sub influenta bauturilor alcoolice, a accidentat mortal o fetita de sapte ani.

Lucian Constantin Tarniceru, in varsta de 21 de ani, fiul deputatului Petru Tarniceru, a fost condamnat zilele trecute la trei ani de inchisoare cu executare. Inca din anul 2004, Lucian, poreclit de colegi „Lucifero” sau „Il Luce”, era judecat alaturi de un alt tânar, Andrei Dragomir, pentru viol, lipsire de libertate si raspândire de materiale obscene, intr-un dosar aflat pe rolul instantei din localitatea suceveana Vatra Dornei.

De asemenea, in acelasi dosar a fost condamnat si un unchi de-al lui Lucian Tarniceru, Gavril Tarniceru, acesta din urma primind sase luni de inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei. Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2004, Lucian Tarniceru si Andrei Dragomir au sechestrat, in
perioade diferite, trei adolescente din localitate, pe care le-au obligat sa intretina relatii sexuale cu ei.

In timp ce erau fortate sa faca sex cu ei, cei doi protagonisti au facut fotografii, o parte dintre acestea fiind raspândite printre elevii Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, unitate de invatamânt la care invatau si victimele.

Sentinta nu este definitiva
Perversiunile sexuale aveau loc in diferite locatii din orasul-statiune, fie intr-un apartament, intr-un restaurant, la sediul unei firme sau chiar pe pârtia din localitate.

Surse din rândul anchetatorilor sustin ca la unul dintre violuri a luat parte si Gavril Tarniceru, unchiul tânarului. Sentinta judecatorilor din Vatra Dornei nu este definitiva, putând fi atacata de inculpati.

„Doi dintre ei, Tarniceru si Dragomir, au formulat deja apel”, ne-a declarat, ieri, presedintele Judecatoriei Vatra Dornei, Codrina Iosana Martin, precizând ca si al treilea inculpat mai poate declara apel, intrucât termenul legal nu a expirat. Totodata, presedintele Judecatoriei Vatra Dornei ne-a mai spus ca atât Tarniceru, cât si Dragomir au fost condamnati si la plata a 17.500 de lei fiecare, reprezentând despagubiri morale datorate victimelor.

Fetita de sapte ani, spulberata de bolidul lui «Lucifero»
In septembrie anul trecut, Lucian Constantin Tarniceru gonea prin Botosani la volanul unei Skoda Octavia imprumutate de la un prieten. El a strivit sub rotile masinii, pe care o conducea cu aproape 150 de km/h, o fetita de sapte ani, Evelina Bâlba. Copila a fost pur si simplu smulsa de lânga mama si târâta aproape 100 de metri sub rotile masinii. Micuta a murit pe loc, iar Lucian Tarniceru a fugit pe un drum de tara. A fost prins câteva minute mai târziu de un echipaj de politie dupa ce masina a fost reperata de aparatele de termoviziune din dotarea Politiei de Frontiera. Ulterior s-a stabilit ca in momentul accidentului Lucian Tarniceru era sub influenta bauturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,25 la mie.

Internat la Neuropsihiatrie
Deputatul PSD de Suceava i-a angajat fiului sau nume ilustre, cel putin acum câtiva ani, când detineau functii importante în Ministerul Public. Este vorba de Gheorghe Suhan, cel care a detinut functia de procuror adjunct al Parchetului National Anticoruptie, devenit între timp Directia Nationala Anticoruptie, dar si de Corneliu Ursache, decanul Baroului de Avocati Botosani. In incercarea de a-l scoate basma curata, aparatorii lui Lucian Tarniceru au invocat la un moment dat faptul ca clientul lor este bolnav si a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iasi în trei rânduri. Rudele fetitei s-au temut ca totul va fi musamalizat, iar fiul deputatului va scapa nepedepsit. „Il Luce” a fost insa condamnat la inchisoare cu executare.

Pedeapsa cu suspendare s-a transformat in pedeapsa cu inchisoare
Tarniceru a fost condamnat definitiv si irevocabil la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa si la 2 ani si 2 luni pentru fuga de la locul faptei. Intrucat fiul deputatului sucevean mai avea o condamnare de 8 luni cu suspendare, pronuntata in primavara acestui an de Judecatoria Vatra Dornei pentru savârsirea infractiunii de furt calificat, si era in perioada de incercare, pedeapsa cu suspendare s-a transformat in pedeapsa cu inchisoare. In total, Lucian Constantin Tarniceru are de ispasit o condamnare de 3 ani si 8 luni de inchisoare, din care a ispasit doar sase luni. Procesul a durat aproximativ jumatate de an, iar toate incercarile avocatilor de a-l elibera pe fiul deputatului sucevean au fost in zadar.

0 comentarii: