marți, 13 noiembrie 2007

Concert de manele, la balul Colegiului Tehnic "Alexandru Ioan Cuza"


• organizatorii Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" au fost îndeajuns de neinspiraţi să invite la spectacol formaţia "Inofensivii", compusă din doi băieţi care nu au nicio legătură cu muzica • băieţii nu au reuşit să ţină spectatorii în sală nici măcar pe durata primei piese • cu excepţia concertului de manele, balul a fost unul destul de reuşit • titlul de Miss Boboc 2007 a fost câştigat de Loredana Roman

Vineri, 9 noiembrie a avut loc Balul Bobocilor la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza", eveniment desfăşurat in sala Dom Polski. Organizatorii au invitat formaţia „Inofensivii" pentru a-i delecta la finalul balului pe spectatori, insă momentul a fost un adevărat dezastru, căci cei doi băieţi nu au reuşit să ţină spectatorii in sală nici măcar pe durata primei piese interpretate. Preventiv, băieţii şi-au pus ochelari de soare pentru a nu observa lipsa publicului pentru care evoluau pe scenă cântând manele, lucru care i-a ajutat să ducă până la capăt momentul artistic.
Cu excepţia concertului de manele, balul a fost unul destul de reuşit. Elevii liceului au adus un plus de originalitate prin montarea unui ecran in stânga scenei, care a avut rolul de a umple pauzele dintre momentele concurenţilor. Tematica balului a fost „Cuza TV", iar probele concurenţilor se cereau a fi parodii ale unor binecunoscute emisiuni TV. Astfel, proba de intrebări ale căror răspunsuri au fost invăţate de elevii sârguincioşi pentru a face impresie bună publicului s-a numit „Te crezi mai deştept?" şi ironia implicită a acestui moment a smuls râsetele ascultătorilor. Din păcate a fost evident că pretendentele la titlul de Miss Boboc ştiau dinainte răspunsurile la întrebări.
Cea de-a doua probă, „Salvaţi-mi clasa" a fost o defilare a binecunoscutelor ţinute sport-casual purtate de elevele dornice de a fi la modă, ţinute care sunt pe cale de dispariţie datorită uniformei impuse de şcoli. Elevii au dedicat un moment umoristic acestei topici atât de discutate, intitulat „Sacoum obligatus", prezentând-o ca pe o nouă specie şi au primit atât aplauzele colegilor de suferinţă cât şi ale profesorilor. „Fashion TV" ne-a arătat ţinutele de seară ale concurentelor ce au tremurat pe tocurile inalte care aveau rolul de a compensa absenţa câtorva centimetri.
La proba „Dansez pentru...mine" s-a remarcat stângăcia concurentelor, cu excepţia echipei cu nr. 5 care a ieşit in evidenţă datorită abilităţilor partenerului, fapt ce i-a adus concurentei Larisa Petrea titlul de Miss Dans. Cea mai populară concurentă, care s-a bucurat de aplauzele spectatorilor din sală şi s-a ales cu titlul de Miss Popularitate, a fost Bianca Sălăgeanu, iar vedeta serii poartă numele de Loredana Roman şi titlul de Miss Boboc 2007.
Umorul a predominat in programa TV şi a luat forma unor parodii după anumite emisiuni consacrate cum ar fi: „Maltrataţi in dragoste", „Tezaur Folcloric" şi „Iubirea numai...". Originale au fost câteva momente publicitare postate pe panoul din sală, dintre care s-au remarcat „Cuzafone", „Taxi Cuza" şi „Cuzacard". Rubrica Sport l-a avut ca subiect pe Gigi Becali şi rubrica Meteo a fost o parodie reuşită, evidenţiind greşelile cele mai dese pe care le fac prezentatorii în astfel de cazuri.
Unul dintre cele mai reuşite momente ale spectacolului a fost prestaţia unei trupe rock formate din trei elevi ai liceului. Prima piesă a fost o melodie populară, interpretată la chitară electrică şi clape, apoi a urmat o piesă compusă chiar de cei trei elevi.
O preluare a unui episod umoristic al trupei Vacanţa Mare a luat forma unui reportaj foarte bine interpretat de liceeni şi a smuls hohote de râs din partea privitorilor. La fel de bine cotat in ceea ce priveşte reacţia pubicului a fost filmuleţul de final care prezenta o zi banală din viaţa unui elev al Colegiului Alexandru Ioan Cuza, prezentat din perspectiva unui elev-manelist, apoi a unui elev-rocker şi a unui elev-raver. Efectul ecranului plasat în sală a fost cel aşteptat şi a contribuit substanţial la reuşita acestui eveniment în organizarea căruia s-au implicat atât elevi cât şi profesori. La final, pe ecran a rulat „distribuţia" balului şi sloganul serii „toţi pentru Cuza, sacouri pentru toţi". Una peste alta, balul a fost unul destul de reuşit, mai ales că a fost destul de evident efortul pe care l-au depus organiztorii pentru a oferi publicului un spectacol de calitate. Din păcate, această impresie a fost ştearsă de concertul de manele de la sfârşitul serii.

0 comentarii: