miercuri, 5 decembrie 2007

4.200 de euro mp, spaţiu comercial în centrul Sucevei



SC DENIS SRL Suceava este noul proprietar al spaţiului din centrul Sucevei în care funcţionează o agenţie a băncii Carpatica. Aceasta după ce firma suceveană a reuşit să câştige licitaţia organizată ieri de către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, proprietarul spaţiului comercial respectiv, preţul de pornire fiind de 250.000 de euro, fără TVA.

La licitaţia organizată de RA-APPS s-au înscris trei participanţi, respectiv SC Denis SRL, SC VIVAT Construct SRL Suceava şi o persoană fizică, Ilie Cornea. Miza pusă la bătaie a fost spaţiul comercial situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 4 (în faţa Casei de Cultură), cu o suprafaţă utilă de 73,91 metri pătraţi.

În urma licitaţiei, oferta câştigătoare a fost cea prezentată de SC DENIS SRL Suceava, care va avea de plătit 312.375 de euro (cu tot cu TVA) pentru actualul sediu al băncii Carpatica. Asta înseamnă că la acest moment, preţul pentru un metru pătrat într-un spaţiu comercial situat în centrul Sucevei a ajuns la peste 4.200 de euro.

Potrivit spuselor directorului RA-APPS Suceava, Gheorghe Antonovici, SC Denis SRL Suceava trebuie să achite întreaga sumă în termen de 15 zile de la data licitaţiei.

Demn de remarcat este faptul că acest spaţiu comercial a mai fost scos la licitaţie de RA-APPS, acesta fiind câştigat de Banca Carpatica cu suma de 644.000 de euro. În cele din urmă Banca Carpatica a pierdut spaţiul respectiv deoarece nu a achitat suma cu care a câştigat licitaţia.

0 comentarii: