luni, 3 decembrie 2007

Petromservice pierde contractul din Suceava


Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ca au fost începute negocierile cu reprezentantii Petromser-vice pentru rezilierea în mod amiabil a contractului de executie pentru lucrarile de aductiuni de gaze ce trebuie realizate prin proiectul „Suceava - Utilitati si mediu la standarde europene“, du-pa ce Transgaz a anuntat ca va prelua toata reteaua deja construita si va finaliza lucrarile prevazute în proiect.
Mîrza si-a exprimat speranta ca în urma negocierilor se va reusi rezilierea pe cale amiabila a contractului cu Petromservice, aratând ca discutiile vizeaza si unele punctaje în ceea ce priveste decontarile. El a aratat ca nu poate fi receptionata magistrala Frasin-Câmpulung Moldovenesc, care este finalizata, pâna când nu va exista un operator de gaze naturale, astfel încât sa se poata face receptia finala.
Transgaz va prelua reteaua de gaze naturale construita pâna în prezent în judetul Suceava prin proiectul „Suceava - Utilitati si mediu la standarde europene“ si va continua investitiile prevazute. Mirza a mentionat ca prin acest proiect au fost construite pâna în prezent conducte cu o lungime totala de 101 kilometri.
In februarie anul acesta, SFin a scris despre blocajul care a dus la rezilierea contractului. Reamintim ca, pentru executia retelei de transport a gazelor naturale, licitatia de executie a fost câstigata de consortiul format din firmele Petromservice Bucuresti si Stroytransgaz Moscova, oferta prezentata fiind de 18 milioane euro.

0 comentarii: