miercuri, 9 ianuarie 2008

CJ îşi revendică dreptul de proprietate asupra Casei de Oaspeţi


Administratie



marza Consiliul Judeţean Suceava a trimis o notificare către Secretariatul General al Guvernului prin care înştiinţează că intenţionează să acţioneze în instanţă RA-APPS pentru că a scos la vânzare Casa de Oaspeţi din municipiu în condiţiile în care aceasta este în patrimoniul judeţului Suceava. Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, într-o conferinţă de presă, că potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte patrimoniul public şi privat al judeţului şi localităţilor din judeţul Suceava, Casa de Oaspeţi şi terenul aferent acesteia sunt în patrimoniul judeţului Suceava.

Gavril Mîrza a ţinut să argumenteze cu faptul că în 1994 Casa de Oaspeţi a trecut în administrarea RA-APPS, dar că aceasta a rămas în patrimoniul judeţului Suceava, şi în opinia acestuia, Casa de Oaspeţi este în patrimoniul CJ Suceava şi de aceea „patrimoniul trebuie apărat”.

Şeful administraţiei judeţene a menţionat că RA-APPS nu poate vinde un obiectiv care se află în patrimoniul altei instituţii, şi a adăugat că în cazul în care nu se va reglementa situaţia pe cale amiabilă, sigur se va ajunge în instanţă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de Suceava, Orest Onofrei şi-a exprimat speranţa ca totul să se rezolve pe cale amiabilă dar, şi-a exprimat totodată şi surprinderea că această situaţie a fost sesizată la jumătate de an după ce Secretariatul General al Guvernului a anunţat intenţia de a vinde obiective ale RA-APPS din judeţul Suceava.

Acesta a afirmat că secretarul general al Guvernului a fost în judeţ, cu luni bune în urmă anul trecut, şi s-a discutat despre această vânzare, iar Consiliul Judeţean la vremea respectivă nu a ridicat pretenţii de proprietar, dar a mai subliniat că această situaţie nu trebuie privită ca un conflict şi crede că cele două instituţii vor soluţiona problema.

Prefectul Onofrei admite că este nevoie de Casa de Oaspeţi, pentru cazarea demnitarilor români sau străini care vor veni în judeţ.

0 comentarii: