miercuri, 9 ianuarie 2008

Rugby >> Constantin Vlad pregăteşte naţionala U20 pentru mondialul din Chile


Sport



Constantin- Vlad Constantin Vlad, antrenorul echipei locale sucevene de rugbi şi totodată directorul tehnic al echipei naţionale U20 a României, se află în aceste zile la Năvodari. Până pe 17 ianuarie, acolo are loc primul cantonament din 2008 pentru naţionala de tineret. Antrenamentele se efectuează pe stadioanele Badea Cârţan şi Cleopatra, Constantin Vlad precizând că în acest stagiu va pune accent pe închegarea relaţiilor de joc în cadrul echipei, mai ales că are la dispoziţie un lot lărgit, din care îi va alege în final pe cei care vor participa la Campionatul Mondial. „Momentan, sunt la malul mării împreună cu lotul naţional de tineret. Voi rămâne aici până la data de 14 ianuarie, când este programată reunirea rugbiştilor de la Suceava”, a precizat tehnicianul sucevean.

Finalul acestui cantonament nu va consemna însă şi finalul pregătirii pentru rugbiştii U20. „Din 17 ianuarie tot lotul va merge la Bucureşti, la hotelul Olimpia, pentru a da teste fizice, medicale şi psihologice. Această testare va trasa practic starea de pregătire a întregului lot şi în funcţie de ea vom continua cu gândul la mondiale”, a declarat Constantin Vlad.

Printre cei 35 de sportivi aflaţi în cantonamentul „Stejăreilor” se află şi suceveanul Nicu Ignea. El evoluează pe postul de mijlocaş la deschidere şi este poreclit de tehnicianul sucevean “Mini-Wilkinson”, datorită calităţilor sale asemănătoare cu cele ale starului naţionalei Angliei.

Iată componenţa echipei U20:

Pilieri: Petre Zapan, Vlad Bădălicescu, Constantin Dumitru, Gabriel Navrea, Iulian Strutinski, Cătălin Graur

Taloneri: Eduard Marinca, Andrei Năstase, Cristian Ionescu

Linia a doua: Cristian Munteanu, Alexandru Vâlcu, Mihai Moraru, Remus Necula, Sergiu Ursache

Linia a treia: Bogdan Petreanu, Mihai Beldeanu, Alexandru Mitu, Cristian Constantin

Mijlocaşi la grămadă: Valentin Ivan, Lucian Moroşan, Mihăiţă Zainea

Mijlocaşi la deschidere: Alexandru Topală, Adrian Maftei, Alin Georgescu, Nicu Ignea

Centri: Ionel Cazan, Viorel Zamfir, Constantin Zidărescu

Aripi: Mădălin Lemnaru, Ionuţ Puişoru, Alexandru Cătună, Marian Pârvu

Fundasi: Ionuţ Florea, Mihai Marian, Florin Ibănescu

Campionatul Mondial U20, divizia secundă, se va disputa în acest an în Chile, între 11 şi 28 aprilie. Adversarele României vor fi Georgia, Uruguay, Chile, Jamaica, Namibia, Coreea de Sud plus o altă formaţie din calificări. „Stejăreii” trebuie să se claseze pe primul loc pentru ca de anul viitor să urce în prima divizie mondială.

0 comentarii: