miercuri, 9 ianuarie 2008

„Comorile dacilor” şi Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare”, cele mai reuşite evenimente culturale ale anului 2007


Actualitate



ursu Expoziţia „Comorile dacilor” şi Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare”, sunt în opinia şefului Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu cele mai reuşite evenimente culturale ale anului 2007, an considerat ca fiind unul foarte bun.

Potrivit lui Emil Ursu pe primele locuri , în privinţa publicului, încasărilor şi impactului se situează Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare”, Târgul Meşterilor Populari şi expoziţia de prezentare a celebrelor brăţări dacice. La capitolul succese a fost amintită de directorul Complexului Muzeal „Bucovina” şi „Noaptea cea mai lungă-confluenţa artelor” – care a inclus şi un recital de colinde a trupei Hara. Această formaţie a colindat acasă o tânără din cartierul sucevean Burdujeni, în urma unei trageri la tombolă. Tot o reuşită este considerată şi deschiderea expoziţiei permanente „Vivariu”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, o grădină zoologică în miniatură.

Veniturile extrabugetare obţinute de instituţie, anul trecut a fost 12 miliarde de lei vechi faţă de 8,5 miliarde în anul 2006.

Emil Ursu nu a omis să precizeze şi nerealizările. Una dintre acestea a fost imposibilitatea organizării expoziţiilor „Cadourile familiei Ceauşescu” şi „Francmasoneria în România” datorită crizei de timp şi de spaţiu expoziţional.

0 comentarii: