vineri, 4 ianuarie 2008

Directorul Spitalului Judeţean a fost revocat din funcţie prin ordin al ministrului Sănătăţii


Sanatate



dascaliuc Directorul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costică Dăscăliuc a fost destituit din postul de manager general al unităţii spitaliceşti. Ordinul de revocare din funcţie a fost semnat joi, 3 ianuarie de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Directorul executiv interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, Odette Nicolae, a declarat că decizia împotriva lui Costică Dăscăliuc are la bază abaterile acestuia de la legislaţia în vigoare, constatate de organele de control şi instituţiile abilitate.

Tot joi, şeful ASP Suceava l-a propus ministrului Nicolăescu pe medicul ginecolog Cristian Irimie, ca manager interimar al unităţii spitaliceşti sucevene, pentru o perioadă de 6 luni. Odette Nicolae a spus că a făcut propunerea având în vedere experienţa managerială şi rezultatele deosebite avute de Cristian Irimie când a condus Spitalul Judeţean, precum şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava (ASP). Medicul Irimie s-a aflat la şefia Spitalului Judeţean între anii 1993-1994 şi 2005-2006, iar la cea a ASP între anii 2001-2005. Cristian Irimie este singurul medic sucevean care a primit, din partea Preşedinţiei României, ordinul „Meritul Sanitar” în gradul de comandor cu însemn pentru civili.

Odată cu revenirea la conducerea Spitalului Judeţean, acesta va fi nevoit să renunţe la şefia Secţiei „OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE” a unităţii, dar şi la colaborarea cu firma „MPO SERVICII MEDICALE”, pentru a evita o situaţie de incompatibilitate. Cristian Irimie va rămâne însă preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor, funcţie în care a fost ales în luna decembrie a anului trecut. Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a solicitat încă din octombrie trecut destituirea managerului Dăscăliuc, după un control ce a evidenţiat nereguli majore. În propunerea înaintată atunci ministrului Nicolăescu, ASP aprecia că aspectele negative descoperite la nivelul spitalului au la bază managementul defectuos practicat de economistul Dăscăliuc.

„Managementul defectuos” al directorului general al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, este concluzia Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava în urma controlului de audit efectuată în octombrie 2007, la unitatea spitalicească. Deoarece existau informaţii privind o serie de sume necheltuite de către Spitalul Judeţean Suceava la data de 30 septembrie 2007, la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, hrană, reparaţii, în valoare de 6.773.678 lei (67,7 miliarde de lei vechi), Biroul Audit din ASP Suceava a demarat, la solicitarea directorului executiv interimar, dr. Odette Nicolae, o acţiune de control începând cu data de 16.10.2007.

La aceeaşi unitate sanitară, a fost demarată, din Ordinul Prefectului Judeţului Suceava, o acţiune de control efectuată de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, ai ASP Suceava şi ai CJAS Suceava, comisie ce a confirmat neregulile audit-ului ASP.

ASP Suceava a înaintat la vremea respectivă ministrului Eugen Nicolăescu un raport privind controlul efectuat la unitatea sanitară judeţeană concluzia fiind existenţa unui management defectuos din partea managerului general al Spitalului Judeţean de Urgenţă- Sf. Ioan cel Nou Suceava”; şi raportul comisiei numite de prefectul judeţului a evidenţiat acelaşi lucru, decizia de demitere aparţinând MSF.

0 comentarii: