vineri, 4 ianuarie 2008

Proiecte de colaborare în turism şi mediu vor fi iniţiate de autorităţile din regiunile Suceava şi Cernăuţi


Administratie



marza_gavril Două proiecte de colaborare în domeniul turismului şi mediului vor fi iniţiate de autorităţile din regiunile Suceava şi Cernăuţi, în acest an. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza a declarat joi, într-o conferinţă de presă că a convenit cu şeful Administraţiei Regionale de Stat din Cernăuţi, Vladimir Culiş, să realizeze un proiect de turism, intitulat „Bucovina fără graniţe” prin care vor fi identificate trasee turistice din Bucovina istorică şi vor pune în valoare tradiţiile şi obiceiurile din Suceava şi Cernăuţi.

Judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi derulează deja un proiect de promovare a turismului în zona istorică a Bucovinei, intitulat Discover Bucovina finanţat de UE prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Ucraina, în valoare de 60.874 euro. Acest proiect vizează în special promovarea diferitelor tipuri de turism din zona istorică a Bucovinei pe piaţa internă şi internaţională, îmbunătăţirea comunicării între agenţiile de turism locale şi internaţionale şi ofertanţii de servicii turistice şi îmbunătăţirea accesului publicului la informaţiile legate de obiectivele turistice.

De asemenea, autorităţile din cele două regiuni au stabilit să înfiinţeze un parc comun de conservare a florei şi faunei Bucovinei.

0 comentarii: