duminică, 13 ianuarie 2008

Fotbal. Liga a III-a >> Pambac renunţă la primul loc


Sport



Cetatea-Pambac Pambac Bacău, principala urmăritoare a Cetăţii Suceava în clasamentul primei serii din cadrul Ligii a III-a, şi-a reluat în cursul acestei săptămâni pregătirile în vederea returului de campionat. La primul antrenament condus de Costel Cîmpeanu s-au prezentat şi două dintre posibilele achiziţii ale băcăuanilor în această iarnă: Mihai Dodoaia de la FC Bârlad şi Gică Ganea, liber de contract după despărţirea de Unirea Urziceni. „Avem nevoie de întăriri, mai ales în compartimentul ofensiv, deoarece ne aşteaptă un retur greu şi trebuie să avem la dispoziţie un lot competitiv”, a explicat tehnicianul Costel Cîmpeanu.

Pe lista de achiziţii a „făinarilor” se mai află atacantul Petrică Movileanu, acum la Politehnica Galaţi, precum şi două nume consacrate la nivelul primului eşalon, nemţenii Marian Purică şi Ionuţ Enache, fotbalişti cu care gruparea bacăuană se află în tratative.

Cu toate acestea, oficialii celor de la Pambac sunt realişti în privinţa şanselor de promovare directă, deficitul de 10 puncte faţă de liderul Cetatea Suceava determinându-i să se gândească doar la ocuparea poziţiei secunde în clasament, loc ce asigură la finalul campionatului prezenţa la turneul de baraj. “Încercăm aducerea acestor fotbalişti acum, deoarece ne dorim să se integreze în echipa până la meciurile de baraj”, a motivat Costel Cîmpeanu.

Dealtfel, şi tehnicianul Cetăţii, Marian Pană, consideră că lupta pentru primul loc este în mare parte decisă. „Nu avem cum să pierdem prima poziţie. Achiziţiile adversarilor nu pot ameninţa sub nici o formă locul nostru în clasament. Noi vom câştiga majoritatea meciurilor, iar în aceste condiţii nici măcar rezultatul meciul direct nu va influenţa configuraţia finală a clasamentului”, a precizat şeful băncii tehnice de pe Areni.

Cetatea şi Pambac Bacău s-ar putea întâlni într-o partidă amicală la sfârşitul lunii ianuarie, când ambele formaţii se vor afla în cantonament la Vatra-Dornei.

0 comentarii: