duminică, 13 ianuarie 2008

Spaţiu de joacă închis după ce o fetiţă de 8 ani s-a accidentat


Actualitate



Spaţiul de joacă aparţinând firmei DAVA LEX SRL Suceava a fost amendat cu 33.000 lei şi închis temporar, după ce o fetiţă de 8 ani s-a accidentat. Inspectorul- şef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea a precizat că în incinta acestui spaţiu se afla o saltea gonflabilă care nu respecta condiţiile de distanţă faţă de tavan şi nici nu erau alte măsuri de protecţie ale copiilor cum ar fi tapetarea acestuia cu burete şi plase laterale. „Fetiţa a sărit pe saltea, s-a lovit cu capul de tavan, impunându-se coaserea cu copci a rănii. Acestea au stat la baza formulării unei reclamaţii pe care am cercetat-o imediat având în vedere gravitatea situaţiei şi necesitatea prevenirii altor accidente” a spus Elena Oanea.

Inspectorii OJPC Suceava au aplicat o amendă contravenţională de 30.000 lei (300 milioane de lei vechi) pentru neasigurarea unui serviciu de agrement sigur şi o altă amendă contravenţională de 3.000 lei (30 milioane de lei vechi) pentru lipsa elementelor de informare ale clienţilor -regulament privind condiţiile de utilizare a obiectelor din dotare, în ce condiţii şi până la ce vârstă copiii pot veni neînsoţiţi.

Elena Oanea a mai precizat că, s-a luat şi o măsură complementară, în sensul închiderii temporare, pe o perioadă de până la 6 luni a unităţii respective, până la remedierea deficienţelor constate şi asigurarea securităţii utilizatorilor acestui serviciu.

0 comentarii: