luni, 25 februarie 2008

Valutiştii din Piaţa Mare îi fură clienţii



Patronul unor case de schimb valutar din apropierea Pieţei Agroalimentare din centrul Sucevei reclamă faptul că valutiştii ilegali care îşi fac afacerile nestingheriţi în zonă îi fură clienţii.

Radu Cazacu, administratorul firmei SC Ianral SRL Suceava, spune că a reclamat această situaţie atât la Poliţie, cât şi Parchet, însă nimeni nu i-a deranjat pe cei aproximativ 10 valutişti din zona pieţei.

„Îmi acostează clienţii care vin să schimbe sau să cumpere valută şi le oferă preţuri mai avantajoase. Ei se uită cu cât dau eu euro, de exemplu, şi trag de client, spunându-i că-i dau la un curs mai bun...”, susţine Cazacu. Acesta spune că nu ar avea nimic împotriva valutiştilor care-i fac concurenţă neloială, dacă aceştia ar lucra cu acte-n regulă: „Ei nu plătesc nimic la stat, nici un fel de impozit sau taxe. Eu dau bani pe pază, pe angajaţi, pe lumină, pe căldură, toate cheltuielile pe care le presupune o firmă. Vor să mă falimenteze...”.

Radu Cazacu spune că valutiştii din zona Pieţei Agroalimentare se ocupă şi de alte activităţi ilegale, cumpărând ţigări de la ucraineni, telefoane şi bijuterii furate ori alte bunuri provenite de pe urma unor infracţiuni, bunuri pe care ulterior le revând.

Administratorul firmei Ianral mai spune şi că toate aceste ilegalităţi se petrec chiar sub ochii poliţiştilor din zona pieţei, lăsând să se înţeleagă că aceştia ar fi în cârdăşie cu valutiştii care vor să-i strice afacerea.

0 comentarii: