miercuri, 4 iunie 2008

Aşa va arăta Iulius Mall Suceava



În toamna acestui an, Iulius Mall Grup va inaugura la Suceava unul dintre cele mai mari mall-uri din ţară, investiţia totală fiind estimată la aproape 100 de milioane de euro.

Construit pe trei niveluri, cel de-al patrulea centru comercial din reţeaua Iulius Mall are o suprafaţă totală desfăşurată de 132.000 mp, din care 45.000 mp închiriabili.

În Iulius Mall Suceava vor fi deschise reprezentanţele a 150 de magazine, cu branduri locale, naţionale şi internaţionale. Zona de foodcourt va fi reprezentată prin 12 restaurante, aici regăsindu-se firme cunoscute, precum McDonald’s, Mado, Medieval Gurmand, Gingis Han, Casa Românească şi Patata.

În plus, Iulius Mall va construi cel mai mare cinematograf din Suceava, Cinema City, cu 10 săli ultramoderne, precum şi primul sport pub din Suceava- Sport Pub Penalty ( 247 mp), un patinoar în aer liber, teren de fotbal, casino, o sală de bowling şi biliard, fântâni arteziene muzicale, adică o multitudine de servicii şi oportunităţi de distracţie şi petrecere a timpului liber.

Printre firmele de renume care se vor regăsi în Iulius Mall Suceava se numără şi Bricostore Home Depot (cu un magazin de bricolaj care ocupă o suprafaţă de 9.500 mp), Gingis Han, Steilmann, Leonardo, Mini Blu, Sugar Club, Artigli, Nokia, Diadora, Reebok, Bam Boo, Meli Melo, Motor, Yunker şi Cărtureşti.

Turnul IFA, cea mai înaltă construcţie din Suceava, având o înălţime de peste 200 de metri, este integrat în ansamblul construcţiei noului mall, după eliminarea totală a surselor de rugină, acesta urmând să fie amenajat arhitectural, urmând să îi fie găsită şi o utilitate practică.

Un alt turn din ansamblul fostei Întreprinderi de Fibre Artificiale Suceava, cu o înălţime de 39 de metri, a fost dărâmat printr-o explozie controlată anul trecut, deoarece s-a considerat că nu prezintă siguranţă pentru clădirile ce urmau să fie realizate în zonă.

Primul hipermarket Auchan din Moldova

Una dintre principalele atracţii pentru clienţi o va reprezenta primul hipermarket Auchan din Moldova, care va fi amenajat la parterul Iulius Mall Suceava, pe o suprafaţă de 10.500 mp.

În prezent, grupul francez Auchan are hipermarketuri deschise doar în Bucureşti, Târgu Mureş, Piteşti şi Cluj. Pentru a sublinia importanţa hipermarketului pe care îl vor inaugura la Suceava, într-o zonă considerată vad comercial de lanţuri importante de magazine, precum Metro, Selgros, Kaufland şi Carrefour, grupul Auchan a anunţat că investiţia de aici se va ridica la aproape 40 de milioane de euro.

“Cunoscut pentru politicile de discount pe care le aplică în toate supermarketurile şi hipermarketurile sale, retailerul francez Auchan va veni la Iulius Mall Suceava cu preţuri mici şi mărfuri de calitate.

În cadrul mall-ului din Calea Unirii, Auchan va deţine o suprafaţă de 10.500 mp, unde vor fi puse la vânzare aproximativ 45.000 articole constând în produse alimentare şi ne-alimentare de calitate, la preţuri foarte avantajoase. Astfel, începând din această toamnă, sucevenii îşi vor putea face cumpărăturile într-un magazin conceput după preferinţele lor, cu preţuri care să le permită să facă economii importante, într-un magazin mare, cu alei largi şi numeroase case de marcat”, au declarat reprezentanţii Iulius Mall Suceava.

Auchan este unul dintre cei mai mari retaileri din întreaga lume şi operează cu 394 de hipermarkturi şi 702 supermarketuri în 12 ţări, fiind un brand cu o vechime de aproape 50 de ani.