joi, 21 august 2008

Firmele de construcţie au renunţat la lucrările de reabilitare a infrastructurii

Firmele de construcţie care execută lucrările de refacere a infrastructurii distrusă de inundaţii şi-au încetat activitatea. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că în momentul de faţă majoritatea firmelor nu mai lucrează, pe motiv că nu mai există fonduri din care să fie plătite pentru lucrările executate.

El a precizat că singurele fonduri disponibile pentru aceste investiţii au fost 32 de miliarde de lei vechi, alocate de Consiliul Judeţean şi 10 miliarde de lei vechi, primite de la Guvernul României. "Aşteptăm în continuare fonduri de la Guvern pentru a finanţa aceste lucrări importante pentru judeţul Suceava. Din acest motiv, solicit insistent Executivului să aloce de urgenţă fonduri pentru infrastructură, atât pentru drumuri, cât şi pentru refacerea podurilor şi a podeţelor", a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că o comisie din partea Consiliului Judeţean, condusă de vicepreşedintele Daniel Cadariu, şi reprezentanţi ai Prefecturii, analizează stadiul lucrărilor realizate în judeţ, pentru refacerea infrastructurii, astfel încât să se stabilească exact valoarea investiţiilor realizate până în prezent de firmele de construcţie.

În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a solicitat fonduri şi pentru investiţiile de regularizare şi apărări de maluri pe râurile Suceava şi Moldova, şi pe afluenţii acestora. "Valoarea tuturor acestor investiţii pentru refacerea infrastructurii este foarte mare, şi din acest motiv solicităm şi aşteptăm în continuare fonduri de la Guvern. Am discutat şi cu prefectul judeţului, Alexandru Băişanu, şi l-am rugat să facă şi el demersuri la Guvern pentru a primi cât mai urgent aceste fonduri", a încheiat Flutur.