duminică, 17 august 2008

Paradă medievală pe străzile din Suceava

Cavaleri în armuri, domniţe şi menestreli au defilat ieri pe străzile din Suceava, înainte de a intra în Cetatea de Scaun. Parada costumelor de epocă face parte din manifestările Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare", ajuns în acest an la ediţia a III-a. Chiar dacă erau aproape 30 de grade Celsius la umbră, participanţii nu s-au plâns de căldură.

„Gerhard Von Kronstadt, din grupul braşovenilor", aşa cum s-a recomandat unul dintre cavaleri, a mărturisit că se simte „foarte confortabil", deşi întreg echipamentul pe care-l purta, format din armură şi arme, cântărea peste 30 de kg.

Trei zile de sărbătoare

Sucevenii i-au urmărit cu interes pe cei peste 100 de oameni coborâţi parcă din Evul Mediu. „Ne simţim extraordinar şi ne amintim de vremuri istorice. Este interesant să vedem cum au trăit oamenii, cum s-au îmbrăcat, cum au arătat în vremurile de altădată", a spus Elena Penciuc.

După defilarea care a durat ceva mai bine de o oră, manifestările s-au mutat între zidurile Cetăţii de Scaun. Festivalul va continua până duminică, cu alte manifestări care vor recrea atmosfera de acum 400 de ani.