marți, 30 septembrie 2008

Luptătorii suceveni aproape de calificarea la turneul final al Campionatului Naţional de juniori I


Tulcea a fost gazda turneului cu numărul III din cadrul Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane juniori I pe echipe. La capătul unei competiţii deosebit de dificile la care au participat 16 grupări, formaţia CSM LPS Suceava au reuşit să se claseze pe locul II, fiind practic calificată la turneul final. Pe prima poziţie în clasamentul rundei a III-a s-a situate Alro Slatina cu 63 de puncte, urmată de CSM LPS Suceava cu 46 de puncte şi apoi în ordine CSS Tulcea cu 44 de puncte, Dinamo Bucureşti cu 43 de puncte, LPS Botoşani cu 26 de puncte, Rapid Bucureşti cu 24 de puncte, Metrorex Bucureşti cu 24 de puncte şi Oltchim Râmnicu Vâlcea cu 22 de puncte.

Din echipa suceveană pregătită de Constantin Tăpîrjan, Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan au făcut parte sportivii: Ionuţ Croitor, Constantin Bolohan, Cezar Buburuzan, George Dan Rotari, Ioan Burlică, Andrei Brânzei şi Romeo Matei. Ultima etapă a primei părţi a Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane pe echipe pentru juniori I va avea loc la Botoşani, formaţia CSM LPS Suceava aflându-se pe locul III în clasamentul general după trei runde.

“A fost un turneu extrem de dificil la Tulcea, dar am reuşit să ne descurcăm. Remarc evoluţia sportivilor Constantin Bolohan, Cezar Buburuzan, George Dan Rotari, Ioan Burlică şi Andrei Brânzei. Ne-am clasat pe poziţia a II-a în clasamentul acestei a III-a etape a Campionatului Naţional, iar la general suntem pe locul III. La turneul final se vor califica primele şase echipe ale clasamentului după prima parte a competiţiei naţionale, adică după cele patru etape” a declarat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.