Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a mers, sâmbătă, în localitatea Vicovu de Jos, pentru a verifica starea digurilor de pe râul Suceava.

De asemenea, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a vizitat, sâmbătă, barajul de la Horodnic care a cedat din cauza apelor, solicitând suplimentarea forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiei din zonă. Ministrul de Interne a declarat că este necesar ca populaţia din zonele avertizate să se adăpostească, iar autorităţile locale să îşi intensifice eforturile. Înainte de a ajunge la Vicovul de Jos, ministrul David a avut o discuţie cu reprezentanţii prefecturii Suceava şi a cerut urgentarea transportului şi distribuirii de ajutoare constând în alimente, apă şi lucruri de primă necesitate pentru 6.000 de persoane din aproape 2.000 de gospodării afectate la nivelul întregului judeţ.

Oficialii au analizat situaţia şi, astăzi, vor putea face o evaluare a pagubelor produse de inundaţii în judeţ, prioritatea pentru noapte de sâmbătă spre duminică fiind salvarea vieţilor omeneşti şi transportarea de ajutoare pentru oamenii aflaţi în zone izolate.