vineri, 13 februarie 2009

Marriott a afişat pierderi trimestriale de 10 mil. dolari

Compania hoteliera Marriott International a inregistrat o pierdere de 10 milioane de dolari in cel de-al patrulea trimestru fiscal, ca urmare a scaderii veniturilor pentru unele unitati.

"Cel de-al patrulea trimestru a fost unul dintre cele mai dificile perioada din istoria grupului", a declarat Arne Sorenson, CEO-ul companiei.

Marriott a inregistrat la finele celui de-al patrulea trimestru fiscal o pierdere de 10 milioane de dolari, fata de un profit de 176 milioane de dolari, in perioada similara a anului precedent. Veniturile grupului au scazut, de asemenea, cu 8 procente, la 3,78 miliarde de dolari, de la 4,06 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul hotelier a inregistrat rezultate mai slabe decat estimarile analistilor, insa a anuntat ca va face eforturi pentru a-si reduce costurile si datoriile cu pana la 700 milioane de dolari in 2009.

Potrivit reprezentantilor companiei, cererea a fost intr-o continua scadere incepand din luna septembrie, criza financiara afectand grav sectorul de laisure. Mai mult, s-a putut observa o scadere treptata a numarului de calatorii de business.

Pentru intreg anul 2008, castigurile Marriott au inregistrat o scadere cu 48%, de la 696 milioane de dolari in 2007, la 362 milioane de dolari in 2008. Veniturile pentru intregul an au scazut, de asemenea, cu 1 procent, la 12,88 miliarde de dolari, sub asteptarile analistilor.

Sursa: Washington Post

0 comentarii: